Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 sep 2020

Zelfs bij Marvel wist niemand dat Chadwick Boseman ziek was

Dat Chadwick Boseman afgelopen week overleed aan darmkanker, was voor de hele wereld een shock. Het is verbazingwekkend hoe de Black Panther-acteur zijn ziekte geheim heeft gehouden. Zelfs bij Marvel wist niemand iets af van zijn strijd.

Regisseur Spike Lee werkte vorig jaar nog met Chadwick Boseman aan de film Da 5 Bloods en zei op Instagram dat niemand van de crew of cast wist dat de acteur ziek was. Ook Black Panther-regisseur Ryan Coogler wist niet dat hij een strijd voerde tegen kanker. De regisseur zei op Instagram bezig te zijn met een tweede deel van de film, waarbij hij ervan uitging dat de plotseling overleden acteur weer de hoofdrol zou spelen.

Niemand binnen Marvel kende de situatie van Chadwick Boseman

Chadwick Boseman speelde T’Challa/Black Panther in de Marvel-films Captain America: Civil War, Black Panther, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Hij was een geliefde collega binnen het MCU, onderhield goede banden met andere acteurs, maar niemand wist dat hij dat donkere geheim met zich meedroeg.

Zelfs Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, werd afgelopen weekend compleet verrast. Op 28 augustus kreeg Feige een dringende e-mail over Chadwick Boseman. Buiten het medeweten van iedereen binnen de studio bleek de Black Panther-ster al meer dan vier jaar privé tegen darmkanker te strijden, en de ziekte bleek een plotselinge wending te hebben genomen. Tegen de tijd dat Kevin Feige het bericht een uur later las, was de acteur al overleden en veroorzaakte hij schokgolven door Disney en het hechte Marvel Cinematic Universe.

Vastberaden Black Panther 2 te halen

Tot ongeveer een week voor zijn dood was Chadwick Boseman ervan overtuigd de strijd tegen darmkanker te winnen, weet The Hollywood Reporter. De acteur ging ervan uit dat hij zou schitteren in de Marvel-film Black Panther 2.

Slechts een handjevol mensen wist dat Chadwick Boseman leed aan kanker. Zijn vrouw Taylor Simone Ledward, met wie hij een paar maanden geleden trouwde, wist uiteraard van de situatie. Ook zijn agent, personal trainer en 42-regisseur Brian Helgeland waren bekend met zijn strijd. Dat de ziekte tot aan zijn dood geheim is gehouden, is een heroïsche daad op zich.

🎬 Check deze 6 films met Chadwick Boseman die je een keer moet zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelfs bij Marvel wist niemand dat Chadwick Boseman ziek was
Sluiten