Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Media 20 jun 2019

Marvel bevestigt gesprekken met Keanu Reeves

2019 is nu al het jaar van Keanue Reeves. Van het verrassend sterke John Wick 3 tot zijn totaal onverwachte rol in Cyberpunk: 2077: het houdt maar niet op. De kers op de taart wordt wellicht zijn introductie in het Marvel Cinematic Universe.

Keanu Reeves in gesprek met Marvel

Even een stapje terug. Eind vorig jaar gaf de acteur aan dat hij het liefst Wolverine zou spelen, als hij aan de slag zou gaan voor Marvel. Daarna deden al snel geruchten de ronde dat Reeves gecast zou gaan worden in The Eternals, de volgende supergroep na The Avengers.

Onze collega’s van WANT vertellen je in dit artikel alles over die mysterieuze superhelden, die de komende jaren het witte doek gaan domineren. Onder andere dankzij Angelina Jolie!

Al die geruchten blijken niet geheel uit de lucht te zijn gegrepen. Niemand minder dan Marvel Studios baas Kevin Feige heeft namelijk bevestigd dat ze in gesprek zijn met Keanu Reeves. Sterker nog, hij wil Reeves dolgraag in een toekomstige film.

Dat gaf Feige toe tijdens een perstoer voor Spider-Man: Far from Home: “We praten voor vrijwel elke film die we maken met hem,” aldus een lachende Feige. “We zijn nu ook nog in gesprek. Ik weet niet wanneer, hoe, of of hij ooit lid zal worden van het MCU, maar we willen dolgraag de beste manier vinden om het te doen.”

Jake Gyllenhaal

Daarbij trekt hij de vergelijking met Jake Gyllenhaal, die de rol van Mysterio speelt in Spider-Man: Far from Home. Daarvoor heeft Marvel ook voor meerdere films gesprekken met Gyllenhaal gevoerd, voor ze de perfecte rol hadden gevonden. Feige en Marvel hopen op een vergelijkbaar scenario bij Reeves.

Nu Disney Fox in handen heeft, is de rol van Wolverine in ieder geval een optie. De mutant is te belangrijk om niet terug te brengen, nu Hugh Jackman is gestopt.

Afgelopen december zei Reeves het volgende over die rol, nadat hem gevraagd was of hij liever Batman of Wolverine zou spelen: “Toen ik jong was, wilde ik altijd Wolverine spelen. Wolverine dus. Dat zou de enige comics-rol zijn die ik zou overwegen. Er is geen andere rol die ik liever zou spelen, om eerlijk te zijn.”

Anno 2019 lijkt Reeves iets flexibeler, dus hopelijk kan Marvel de perfecte ingang bedenken. Voor de rol van Wolverine zijn Danny DeVito (niet zo serieus) en Jason Momoa (wel serieus) immers ook in de race…

Check ook: Nieuwe Game of Thrones serie wordt nu gefilmd (+ eerste officiële beeld!)

Reageer op artikel:
Marvel bevestigt gesprekken met Keanu Reeves
Sluiten