Marvel Studios baas onthult wie de meest krachtige superheld uit MCU is

Het afgelopen decennium hebben we een hoop superhelden op het witte doek voorbij zien komen. Vooral het Marvel Cinematic Universe is uitgegroeid tot een rijke wereld, met de epische climax die Avengers: Endgame heet als resultaat. Maar wie is nou echt de meest krachtige Marvel superheld?

Wie is de krachtigste superheld?

Dat is een discussie die al sinds halverwege de vorige eeuw gevoerd wordt door fans. Al sinds de eerste Marvel Comics heeft iedereen zijn eigen favoriete superheld. Afhankelijk van welk verhaal je leest (of ziet) kan het tevens verschillen welke superkrachten de superheld in kwestie tot zijn of haar beschikking heeft.

Maar als we ons beperken tot het Marvel Cinematic Universe, de films dus, wie is dan de meest krachtige superheld? De autoriteit op het gebied van Marvel, Kevin Feige, heeft eindelijk antwoord gegeven op die vraag der vragen.

Marvel Studios baas geeft antwoord

Hij is als de opperbaas van Marvel Studios de architect achter het MCU. Onder zijn leiding groeiden de films uit tot een recordbrekende miljardenbusiness. Een succesverhaal dat anno 2020 vrijwel elke andere grote studio (tevergeefs) probeert na te apen.

Onlangs was hij te gast bij de New York Film Academy, waar een Q&A sessie werd gehouden. Een aanwezige fan durfde aan Feige de vraag te stellen: wie is de krachtigste superheld uit de films?

Zijn antwoord is verrassend, want hij noemde niet Iron Man, Thor of Captain America als antwoord. Volgens Marvel Studios baas Kevin Feige is Wanda Maximoff de krachtigste superheld. Daar heeft hij een reden voor:

“Als je naar Endgame kijkt, dan zie je dat Wanda Maximoff op het punt stond om Thanos te doden,” aldus Feige. “Zo bang heb ik Thanos nog nooit gezien, en als hij niet zijn complete team had laten vernietigen om te ontsnappen, dan denk ik dat ze het ook echt had gedaan.”

Kevin Feige. Marvel Star Wars
Kevin Feige Bron: EPA/ETIENNE LAURENT (Bron: EPA/ETIENNE LAURENT)

WandaVision en Scarlet Witch?

De superkrachten van Wanda, Scarlett Witch dus, zijn altijd al een mysterie geweest. Kijkers hebben haar zien groeien in de laatste paar films, en die lijn gaat Kevin Feige doortrekken met WandaVision. Dat is een nieuwe Disney+ serie die directe impact heeft op Doctor Strange and the Multiverse of Madness.

Daarover heeft Disney trouwens goed nieuws: WandaVision is naar voren gehaald en komt nu al in 2020!

“We krijgen de mogelijkheid om meer van hun verhaal te vertellen, om meer te zien van wat Wanda kan doen, meer van wat Vision Vision maakt, en – belangrijker nog – een naam te onthullen waarvan ik niet eens zeker weet of we het al in de MCU hebben gebruikt. Dat is een groot onderdeel van de show, dat Wanda in feite de Scarlet Witch is,” zo legde Feige afgelopen maand uit.

Disney+ WandaVision
Het eerste beeld van de serie (Bron: Marvel / Disney) Bron: Marvel / Disney

Elizabeth Olsen kijkt ernaar uit

Door de comics hebben we het al continu over Scarlett Witch, maar op het witte doek is die link dus nog niet gelegd. Ook actrice Elizabeth Olsen kijkt ernaar uit om haar personage verder te verkennen in de ambitieuze serie:

“Ik ben ook zo blij voor de fans, want als ze al iets weten over de Scarlet Witch uit de comics, dan denk ik dat deze show ze enorm enthousiast zal maken,” aldus Olsen eerder dit jaar. “De show gaat verkennen waarom ze bekend staat als Scarlet Witch en hoe ze Scarlet Witch als is, in tegenstelling tot Wanda. We hebben haar altijd Wanda genoemd in onze films, dus het is een opwindende kans. “

Reageer op artikel:
Marvel Studios baas onthult wie de meest krachtige superheld uit MCU is
Sluiten