Jan de Raab
Jan de Raab Media 16 apr 2019

Pijnlijk voor Marvel en Disney! Avengers: Endgame plot nu al gelekt

Met amper een week te gaan voordat het geweld losbarst, beginnen de fans van Marvel behoorlijk zenuwachtig te worden. De hype rondom Avengers: Endgame stijgt tot ongekende hoogtes en de vraag is welk eindresultaat we in de bioscoop kunnen verwachten. Helaas voor Marvel is het ze niet gelukt om de spanning te bewaren tot het laatste moment. Een screening is namelijk al door iemand opgenomen en de beelden zijn gelekt en overal op het internet te vinden.

Avengers: Endgame gelekt

De hype rondom Avengers: Endgame is het gevolg van het succes van Avengers: Infinity War. Ondertussen wil elke diehard fan weten hoe de strijd met Thanos afloopt. Officieel moeten we nog even geduld hebben: pas op 24 april zullen we het weten. Dan gaat de film namelijk in première. Ondanks de verwoede pogingen van Marvel om de inhoud geheim te houden, moeten we concluderen dat dit zeker niet is gelukt. De beveiliging van een van de screenings was blijkbaar niet optimaal met als gevolg dat de hele film online beschikbaar is.

Een screening is niet geheel ongebruikelijk voorafgaande aan de officiële premiere van een film. Op die manier worden journalisten en critici in staat gesteld de film te bekijken voor de uiteindelijke vertoning. De filmmaatschappij heeft hier baat bij: positieve reviews en kritieken kunnen de film namelijk een positief effect hebben op de omzet.

Opgenomen met een smartphone

Zo’n screening is natuurlijk omgeven door tal van beveiligingsmaatregelen. Een film die vroegtijdig uitlekt, dat is wel het laatste waar je als producent of distributeur aan wilt denken. Dat het bij de beveiliging van een screening niet optimaal verliep is duidelijk. Volgens Marvel werd dit veroorzaakt door een beveiliger die zijn werk niet goed deed. Het geval wil namelijk dat iemand in staat is geweest om de gehele film op zijn of haar mobiel op te nemen en deze doodleuk online te dumpen. Wie de schuldige is weten we niet, wat wel opvalt is dat de versie die je nu online kunt aantreffen, is voorzien van Arabische ondertiteling.

Marvel Studios’ Avengers: Endgame – Official Trailer

Whatever it takes. Watch the brand-new trailer for Marvel Studios’ Avengers: Endgame. In theaters April 26. ► Learn more: https://marvel.com/movies/avengers-endgame ► Subscribe to Marvel: http://bit.ly/WeO3YJ Follow Marvel on Twitter: ‪https://twitter.com/marvel Like Marvel on FaceBook: ‪https://www.facebook.com/Marvel For even more news, stay tuned to: Tumblr: ‪http://marvelentertainment.tumblr.com/ Instagram: https://www.instagram.com/marvel Google+: ‪https://plus.google.com/+marvel Pinterest: ‪http://pinterest.com/marvelofficial

Disney is ‘not amused’

Dat een film al voor de première wordt gelekt is niet heel bijzonder, dat gebeurt wel vaker. Het vervelende is nu dat je al verschillende spoilers tegen gaat komen op social media. Dat haalt de lol er een beetje van af. Aan de andere kant kan het ook zorgen voor een grotere populariteit. Dat Disney ‘not amused’ is, mag duidelijk zijn. Het juridische team zet nu alles op alles om verdere verspreiding van de beelden te voorkomen. Waar je de beelden kunt zien gaan we je niet verklappen. Wij willen namelijk niet degenen zijn die het feestje voor je verpesten.

Wat je al wel kunnen vertellen is hoe lang de nieuwe Avengers film gaat duren. Dat lees je hier. (Spoiler: zelfs aan een XL popcorn ga je niet genoeg hebben)

Want

Reageer op artikel:
Pijnlijk voor Marvel en Disney! Avengers: Endgame plot nu al gelekt
Sluiten