Avengers 5: Marvel’s superhelden, release en andere plannen duiken op

De geruchtenmolen rondom Marvel’s toekomstplannen blijft altijd draaien. Meestal negeren we die geruchten, simpelweg omdat het vaak onmogelijk is om te checken wat daadwerkelijk gelekte informatie is, en wat gewoon verzonnen onzin is. Is het al tijd voor Avengers 5?

Dit keer horen we geluiden uit zoveel hoeken dat de geruchten wel het bespreken waard zijn. Vooropgesteld: Marvel Studios heeft nog niks bevestigd. Dus totdat we meer officiële informatie hebben blijven we zeggen: neem al deze geruchten met een flinke korrel zout.

Marvel’s Avengers 5

Marvel-fans zijn waarschijnlijk wel bekend met het Twitter-account Daniel RPK. Hij is een gereputeerde insider in de filmindustrie, en heeft in de afgelopen jaren vaak informatie gelekt die later bleek te kloppen. Vooral wat DC- en Marvel-films betreft.

Hij meldt nu details rondom de volgende Avengers-film, Avengers 5, die ook bevestigd worden door andere bronnen. Dezelfde bronnen die aan WeGotThisCovered wisten te melden dat Black Widow een sequel krijgt. Iets wat later praktisch door Scarlett Johansson zelf is bevestigd.

2023 en nieuw team

Toen Marvel Studios afgelopen zomer een reeks aan nieuwe superheldenfilms aankondigde, waren de Avengers nergens te bekennen. Volgens meerdere bronnen is de filmstudio echter van plan om Avengers 5 in 2023 uit te gaan brengen.

Releasedata en plannen kunnen altijd nog wijzigen, maar men stevent op die timing af. Het team zal naar verluidt bestaan uit een nieuwe samenstelling, onder de naam New Avengers.

Dan hebben we het over Captain Marvel en Captain America, Doctor Strange, Spider-Man, Jane Foster als Thor, Scarlet Witch en Shang-Chi. Allemaal bekende namen waarvan we al weten dat ze in de aankomende films naar voren worden geschoven. Informatie die afkomstig is van de bron die ook wist te melden dat de Inhumans gereboot worden, iets wat nu ook is bevestigd.

Kleinere schaal

Een andere bron, die eerder op accurate wijze wist te lekken dat She-Hulk haar eigen Disney+ serie zou krijgen en dat er een Nova film aankomt, heeft meer informatie. Volgens diegene wil men met Avengers 5 weer op een kleinere schaal een team-up realiseren.

Terug naar de aarde, in plaats van de intergalactische bombarie van Infinity war en Endgame. Men vergelijkt Avengers 5 qua schaal dan ook eerder met een Age of Ultron.

Allemaal informatie die matcht met wat Kevin Feige eerder al bevestigde, dat de Avengers uiteindelijk weer zullen samenkomen. Je merkt het al: een hoop geruchten, leaks en reeds door Marvel Studios bevestigde informatie komt samen, met een duidelijk plaatje als gevolg.

Welke details nog gaan wijzigen weten we natuurlijk niet, mar alles wijst erop dat we weer op een ‘kleinschalig’ Avengers-avontuur kunnen rekenen in 2023. Met een compleet nieuw team, bestaand uit leden waarmee we de komende twee jaar verder kennis gaan maken. Maar, tot we meer weten: pak er vooral een flinke lading zout bij…

Reageer op artikel:
Avengers 5: Marvel’s superhelden, release en andere plannen duiken op
Sluiten