Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Marvel en Adidas bundelen superkrachten voor speedfactory sneakers

Had Marvel Comics vorig jaar een geniale samenwerking met Vans voor een serie Avengers-sneakers, is het nu de beurt aan Adidas. De twee merken vieren het 80-jarige jubileum van het megabedrijf, dat sinds 2009 eigendom is van The Walt Disney Company.

’80 jaar Marvel?’, zul je misschien denken. Yep, te weten dat het bedrijf in 1939 opgericht door Martin Goodman onder de naam Timely Comics. In de jaren 50 en 60 begon het bedrijf met het produceren van strips over superhelden. Tegenwoordig is het bedrijf gevestigd in New York en heeft het daar meerdere vestigingen. Sinds 1961 heet het bedrijf Marvel Comics, maar met de Adidas sneakers wordt dus de allereerste oorsprong gevierd.

Marvel x Adidas x Foot Locker

Naast Marvel en Adidas is ook Foot Locker betrokken bij de samenwerking, die bestaat uit een lijn Speedfactory AM4 sneakers. Speedfactory AM4 is een design dat ontstaan uit het verzamelen van jarenlange data, om zo de best mogelijke comfort te bewerkstelligen. Lees hier meer over het type sneakers. De lijn bestaat uit twee modellen: AM4 Marvel 80 Vol. 1 en AM4 Marvel 80 Vol. 2.

Marvel x Foot Locker x adidas AM 4, sneakers

AM4 Marvel 80 Vol. 1

Het eerste model wijkt niet zoveel af van het originele model van Adidas. Op de neus staat Marvel en het en op de achterkant wordt duidelijk gemaakt dat het om een 80-jarig jubileum gaat. Vanaf 4 oktober verkrijgbaar bij Foot Locker NYC, vanaf 18 oktober online te koop via de website van Footlocker. Verwachte verkoopprij: 139 euro.

Marvel x Foot Locker x adidas AM 4, sneakers

AM4 Marvel 80 Vol. 2

Het echte comics-sausje vind je op Volume 2, met een collage van verschillende superhelden als print. Vanaf 4 oktober verkrijgbaar bij Foot Locker NYC, vanaf 18 oktober online te koop via de website van Footlocker. Verwachte verkoopprij: 139 euro.

Marvel x Foot Locker x adidas AM 4, sneakers

? Check ook: Nike Air Force 1 ‘Gore-Tex pack’ gedropt: nieuwe trend is geboren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marvel en Adidas bundelen superkrachten voor speedfactory sneakers
Sluiten