Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Marvel 616: Disney+ verrast met eerste trailer voor docuserie

WandaVision is technisch gezien niet de enige Marvel-serie die nog dit jaar uitkomt op Disney+. Terwijl alle films uitgesteld zijn kunnen fans naar nog een serie uitkijken: Marvel 616.

Dat wordt een docuserie, waarvan elke aflevering weer door een andere regisseur is gemaakt. Noem het dan ook gerust een anthologie, want de afleveringen kunnen dus qua onderwerp en stijl compleet van elkaar verschillen.

Marvel 616

Elke aflevering gaat over een ander onderwerp. Dat kan een specifieke tekenaar zijn, maar ook bijvoorbeeld de fans van de comics of de films. Marvel 616 biedt filmmakers vrijheid om hun eigen fascinaties te gaan verkennen.

Of, zoals Disney het zelf verwoordt in een persbericht:

Marvel’s 616 onderzoekt hoe Marvel’s rijke erfenis aan verhalen, personages en makers bestaat in de wereld buiten jouw raam. Elke documentaire, gemaakt door een andere filmmaker, verkent de snijpunten van verhalen, popcultuur en fandom binnen het Marvel-universum.

Eerste trailer

De films in deze anthologiereeks gaan over onderwerpen zoals ‘Marvel’s wereldberoemde artiesten, de baanbrekende vrouwen van Marvel Comics, het ontdekken van de ‘vergeten’ personages van Marvel en nog veel meer.’

Nu is er ook een eerste trailer beschikbaar. De eerste beelden schetsten een divers plaatje. We zien grote conferenties voorbij komen, fans die cosplayen, maar ook bezoekjes aan Marvel Comics zelf om de vrouwen die er werken te eren.

Ook verklapt de trailer dat Alison Brie en Gillian Jacobs een aflevering voor hun rekening nemen. Zij zijn natuurlijk vooral bekend geworden door Community, een sitcom van de regisseurs achter Avengers: Endgame. Een link die vast niet geheel toevallig is.

20 november op Disney+

Reken niet op Oscar-waardige afleveringen, maar voor de diehard fans die zich vervelen nu Marvel Studios al zijn films naar volgend jaar heeft uitgesteld belooft Marvel 616 een mooi tussendoortje te gaan worden.

De docuserie staat vanaf 20 november op Disney+. Alle acht afleveringen, in één keer, in tegenstelling tot de meeste series op Disney+. Meevaller!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel 616: Disney+ verrast met eerste trailer voor docuserie
Sluiten