Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 okt 2019

Martin Scorsese giet kritiek op ‘pretparkfilms’ Marvel in nieuw sausje

Martin Scorsese heeft zijn eerdere controversiële uitspraken over Marvel-films ietwat genuanceerd. In een interview met Entertainment Tonight verklaart de regisseur dat dit superheldenfilms ‘een nieuwe kunstvorm’ zijn.

Tijdens een interview met Empire Magazine liet de filmmaker eerder deze maand weten dat films als die van Marvel naar zijn mening ‘geen cinema’ zijn. Hij vergeleek films als Avengers met pretparken. De uitspraken kwamen hem op kritiek te staan van onder anderen James Gunn, Joss Whedon en Samuel L. Jackson.

‘Marvel-films geen cinema, wel nieuwe kunstvorm’

Afgelopen weekend verklaarde Martin Scorsese zich nader. Dat deed hij tijdens een interview voor zijn nieuwe en veelbelovende film The Irishman. “Ik had het over de Marvel-films die op dit moment gemaakt worden. Als een familie naar een attractiepark wil, is dat prima. En dit zijn daar de cinematografische equivalenten van. Het is een nieuwe kunstvorm. Het is iets anders dan films die normaal in de bioscopen worden vertoond, dat is alles”, aldus de regisseur.

De 76-jarige Amerikaans-Italiaanse filmmaker benadrukt dat hij zich vooral zorgen maakt dat de grote Marvel-films en andere producties met superheldden het moeilijk maken voor andere projecten. “Mijn vrees is dat we bioscoopplekken verliezen door dit soort massale attractieparkenfilms. Cinema verandert op dit moment. We hebben zoveel manieren om films te maken, wat heel prettig is. Sommige zijn meer events, zoals naar een pretpark gaan. En dat is leuk om te doen, maar ik hoop wel dat er plek in de bioscopen overblijft voor mensen als Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson en Noah Baumbach”, besluit Martin Scorsese.

De nieuwe film Martin Scorsese

Wat in tegenstelling tot Marvel volgens Martin Scorsese wél cinema is, is natuurlijk zijn eigen nieuwe film, The Irishman. De film, die vanaf 27 november op Netflix verschijnt, werd overladen met positieve kritieken na de première. Lees en bekijk hier meer.

THE IRISHMAN | Exclusive Behind the Scenes with Robert De Niro and Martin Scorsese | HOT CORN

EXCLUSIVE HOT CORN Tv: backstage and footage with Robert De Niro, Bobby Cannavale and the director Martin Scorsese, on the set of The Irishman. Video credits: Splash News/Soevermedia #TheIrishman https://hotcorn.com/en/ https://hotcorn.com/it/

? Check ook: Alles wat je moet weten over de nieuwe James Bond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Martin Scorsese giet kritiek op ‘pretparkfilms’ Marvel in nieuw sausje
Sluiten