Marvel regisseurs en Samuel L. Jackson slaan terug na kritiek Martin Scorsese

De legendarische regisseur Martin Scorsese maakte vorige week tijdens het promoten van The Irishman voor Netflix een foutje. Nadat een interviewer de regisseur naar zijn mening over Marvel films vroeg, gaf Scorsese als antwoord dat het “geen echte cinema is” en vergeleek hij het Marvel Cinematic Universe met “een pretpark.”

Marvel regisseurs reageren op kritiek Martin Scorsese

Nou niet bepaald de meest slimme zet als je een nieuwe film aan de man wilt brengen. Fans reageerden woedend op Reddit en sociale media als Facebook en Twitter. Het bleef echter niet bij consumenten en internet-gekkies. Ook regisseurs die betrokken waren bij een aantal films die Scorsese beledigd zou hebben reageerden op Twitter.

Waaronder James Gunn, de regisseur die het grote publiek kennis liet maken met de Guardians of the Galaxy. Op het moment is hij bij Warner Bros. en DC druk bezig met The Suicide Squad. Daarna zal hij voor Marvel sleutelen aan Guardians of the Galaxy Vol.3.

Hij reageerde vooral teleurgesteld: “Martin Scorsese staat in mijn top 5 favoriete levende filmmakers. Ik was woedend toen mensen The Last Temptation of Christ afmaakten zonder de film gezien te hebben. Ik ben bedroefd dat hij mijn films nu op dezelfde manier beoordeelt… Dat gezegd hebbende, ik zal altijd van Scorsese blijven houden en eeuwig dankbaar blijven voor zijn bijdrage aan cinema, en ik kan niet wachten om The Irishman te zien.”

James Gunn on Twitter

Martin Scorsese is one of my 5 favorite living filmmakers. I was outraged when people picketed The Last Temptation of Christ without having seen the film. I’m saddened that he’s now judging my films in the same way. https://t.co/hzHp8x4Aj8

Ook Joss Whedon, regisseur van de eerste twee Avengers films, mengde zich in dat gesprek. Hij citeerde juist de Guardians of the Galaxy films als bewijs dat superheldenfilms wel een emotionele of psychologische resonantie hebben. “Hij heeft zijn hele hebben en houden in GOTG gestopt.”

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson werd ook om een reactie gevraagd op de rode loper, maar gaf een voor zijn doen verrassend rustig antwoord: “Ik bedoel, dat is hetzelfde als zeggen dat Bugs Bunny niet grappig is. Films zijn films. Ook niet iedereen houdt van zijn (Scorsese’s) werk… Iedereen heeft een eigen mening, en dat is prima. Dat gaat niemand ervan weerhouden om films te blijven maken.”

Martin Scorsese heeft op het moment van schrijven helaas nog niet gereageerd op de overweldigende berg aan kritiek.

Reageer op artikel:
Marvel regisseurs en Samuel L. Jackson slaan terug na kritiek Martin Scorsese
Sluiten