Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Martin Scorsese-film met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro krijgt vorm

Martin Scorsese zit ondanks zijn leeftijd niet stil. Naast kritiek leveren op Marvel-films en het afleveren van een meesterwerk voor Netflix bereidt hij zich nu voor op zijn volgende grote project: Killers of the Flower Moon.

Killers of the Flower Moon

Alleen al in het afgelopen decennium leverde Scorsese zes films en vijf documentaires af. In maart begint het filmen van Killers of the Flower Moon, met in de hoofdrollen niemand minder dan Robert De Niro en Leonardo DiCaprio. Afgelopen maanden werd al op locatie gescout en cameratests uitgevoerd.

De timing verklaart ook meteen waarom DiCaprio uit Nightmare Alley is gestapt, een project van Guillermo del Toro dat rond dezelfde tijd wordt gefilmd. Killers of the Flower Moon speelt zich af in het Oklahoma van de jaren twintig van de vorige eeuw. De film gaat over de beklemmende massamoord op een rijke leden van een Indiaanse stam genaamd Osage Nation.

Nadat zeer waardevolle olie op hun land wordt ontdekt, worden ze jarenlang geterroriseerd. Het resultaat? Twintig doden, al zijn er bronnen die het hebben over meer dan honderd slachtoffers. Scorsese’s film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2017, dat niet alleen een mogelijke mastermind achter de moorden aanwijst maar ook beschrijft hoe de moorden hebben geleid tot het ontstaan van de FBI. Naar verluidt speelt De Niro de seriemoordenaar.

Scorsese, De Niro en DiCaprio

Een compleet ander onderwerp dan wat je van Scorsese gewend bent, maar wel met elementen die perfect bij Robert De Niro en Leonardo DiCaprio passen. Het wordt de eerste keer sinds 1996 dat de twee topacteurs samen in een film spelen. Dan hebben we het over Marvin’s Room.

Dat is behoorlijk opvallend, gezien je zowel DiCaprio als De Niro gerust de muses van Scorsese kunt noemen. Het wordt de zesde keer dat Scorsese en DiCaprio samenwerken. Voor Scorsese en De Niro is het al de negende keer.

⚠️Check ook: Robert De Niro: een legendarische carrière in 6 iconische rollen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ColliderDeadline

Reageer op artikel:
Martin Scorsese-film met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro krijgt vorm
Sluiten