Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 20 jan 2019

Martin Luther King Day: 7 verrassende looks van een waar stijlicoon

Het is 20 januari en dat betekent dat het Martin Luther King jr. Day is. Naast held op vele vlakken is hij in onze ogen vooral ook een stijlicoon. Zeven looks om blindelings over te nemen.

In 1964 won Martin Luther King de Nobelprijs voor de Vrede, in 1968 werd hij vermoord. Meer dan vijftig jaar later weet iedereen nog dat hij een held was. Een dominee die prachtig kon spreken. Een van de prominentste leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging was, die onmetelijk veel heeft betekend voor de zwarte gemeenschap in Amerika. En zo kunnen we nog even doorgaan. Wat minder mensen weten is dat Martin Luther King een stijlicoon was met een zeer uitgekiende kledingsmaak.

Stijlicoon

In ieders geheugen staat Martin Luther King in een zwart pak met perfecte das gegrift. Mouwen precies op lengte, stijlvolle en sobere manchetknopen en een klassieke Rolex om zijn linkerpols. Alleen daarvoor verdient hij al een buiging, maar buiten zijn preken in pakken om was King pas écht een stijlgoeroe.

View this post on Instagram

Civil Rights Icon Martin Luther King Jr. was gifted a gold Rolex Datejust with jubilee band by Rolex. He wore the watch everywhere, as evidenced by the numerous photos of him wearing it. I couldn't find a photo of the exact watch, but a similar gold Datejust from the 50s/60s is pictured above.

A post shared by THE WRIST ENTHUSIAST | watches (@wristenthusiast) on

De outfits van Martin Luther king

Om onze woorden kracht bij te zetten, hebben we een aantal outfits van de eindbaas op een rij gezet. Van King Capone to de Sun King, de dominee had een paar uiterst stijlvolle alter ego’s.

King de player

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

Ho-ly sh*it. Wat een baas. Nu weten we pas waarop Playboy-oprichter Hugh Hefner zijn stijl heeft geïnspireerd. Het stijlicoon droeg deze satijnen kamerjas niet in een huis vol blote vrouwen, maar tijdens een interview over burgerrechten in Harlem Hospital. Applaus. Om over dat perfect gesneden snorretje maar te zwijgen.

King de nonchalante mooiboy

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

Een pantalon met hoge taille, overhemd met korte mouwen en vogeltjesprint en daaronder een klassieke tanktop. Dit is zo ongelooflijk 2019. En het leuke is, zo fashionable nonchalant liep hij thuis gewoon rond. En maar boeken lezen uit die bibliotheek van hem.

De Sun King

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst

Als iemand ons kan vertellen waar King deze zonnebril vandaan heeft of welk type dit is, dan krijgt hij of zij direct een flesje wijn opgestuurd. En als iemand het perfecte zonnebrillenhoofd heeft, dan is het Martin Luther King wel.

King Capone

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst, getty

Voor zijn rechtszaak rond de Montgomery Bus Boycott kwam Martin Luther King als een heer aan. Of beter gezegd: als een maffiabaas van het meest stijlvolle soort. Al Capone zou zich in zijn graf omdraaien bij het zien van deze foto.

King de absolute eindbaas

martin luther king, stijl, mode, kledingstijl, kunst, getty

Kijk Martin Luther King nou zitten. Rieten hoedje, superslicke zonnebril, lekker zandkleurig (vermoeden we) pantalonnetje en een shirt met de perfecte snit en print. Als we er voor de rest van ons leven zo bij moesten lopen, zouden we daar direct voor tekenen.

King de smooth operator

martin luther king, mode, kunst, stijl, kledingstijl

Martin Luther King had meer dan alleen zwarte pakken. Hij liep er gewoon altijd smooth bij, alles stond hem. Hier zit hij thuis aan de ranja met ijs in een outfit waarin je zelfs op de Paris Fashion Week nog bekijks trekt.

Martin Luther King – de dromer

martin luther king, mode, stijl, kunst

Zo kennen we hem allemaal. Gesoigneerd tijdens een van zijn krachtige preken. I have a dream.

Bekijk ook de stijlevolutie van David Bowie in 27 foto’s.

Reageer op artikel:
Martin Luther King Day: 7 verrassende looks van een waar stijlicoon
Sluiten