Marten de Roon maakt dubbele meme van eigen goal en wint het internet

De meeste voetballers gebruiken social media vooral om te laten zien hoe perfect hun leventje is. Op die regel is Marten de Roon de uitzondering. De Oranje international en middenvelder van Atalanta deelt namelijk vooral de minder mooie kant van zijn leven als voetballer. Dat heeft al een hoop hilarische Tweets en Instagram posts opgeleverd, en nu is het opnieuw raak.

Atalante pakte gisteren de drie punten tegen Lazio, maar daar zag het lang niet naar uit. Na elf minuten keek de thuisploeg namelijk al tegen een 0-2 achterstand aan en daar was Marten de Roon schuldig aan. Hij passeerde in de vijfde minuut zijn eigen doelman. De middenvelder deed een poging om een voorzet weg te werken, maar ramde de bal overtuigend in eigen goal.

Marten de Roon wint ondanks eigen goal

Gelukkig voor de Nederlander wist Atalanta de boel om te draaien. Nog voor rust zorgde Robin Gosens voor de aansluitingstreffer. Roeslan Malinovski en José Luis Palomino maakten in de tweede helft de comeback compleet. Zo liep Marten de Roon, ondanks een eigen goal, toch nog als winnaar van het veld.

Zo konden de fans van Atalanta na afloop feest vieren, maar toen hun club achter stond was het een stuk minder gezellig. Vooral Marten de Roon was door zijn eigen goal de kop van jut. De boze tweets vlogen in het rond. Als speler kun je ervoor kiezen om deze te negeren, maar dan ken je Marten nog niet.

Bekende memes

De ongekroonde koning van de zelfspot verzamelde een aantal reacties en begon te knutselen. Het resultaat is onderstaande video waarin Marten de Roon op hilarische wijze de draak met zichzelf steekt door zijn eigen goal te combineren met twee bekende internet fenomenen: de record scratch en de ‘Directed by Robert B. Weide’ credit meme.

Het beste van Marten de Roon

Dit is zeker niet de eerste keer dat De Roon de lachers op zijn hand krijgt. Zo kwam hij met een briljante reactie op de hele Memphis Depay en zijn lijger rel. Je vindt deze hier + nog tien van zijn meest hilarische Instagram posts.

Reageer op artikel:
Marten de Roon maakt dubbele meme van eigen goal en wint het internet
Sluiten