Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

NASA lanceert Mars Rover op zoek naar aliens en deelt trailer

Alsof Netflix een nieuwe film aankondigt, heeft NASA een trailer gedeeld van de Mars Rover die gelanceerd wordt om buitenaards leven op te sporen. Maak kennis met Perseverance.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert vandaag voor de vijfde keer een Mars Rover. De trailer werd eerder al gedeeld. Het is de spannendste missie naar de rode planeet tot nu toe.

Trailer: Mars Rover ‘Perseverance’ zoekt aliens

De NASA-trailer biedt hoop voor mensen die in hun leven een bevestiging willen van het bestaan van aliens. De Perseverance gaat op zoek naar chemische restanten van microbieel buitenaards leven.

De nieuwe Mars Rover wordt door NASA naar de Jezero-krater gestuurd, die zich op het noordelijk halfrond van de rode planeet bevindt. De atoomaangedreven rijdende robot gaat niet alleen audio- en beeldopnames maken, maar heeft ook de opdracht om in de grond te boren en monsters mee te nemen. Daarbij hoopt de ruimtevaartorganisatie een ‘chemische handtekening’ van buitenaards leven te ontdekken.

Jezero-krater

De Jezero-krater is met een diameter van 49 kilometer een van de grootste inslagkraters van de rode planeet. In en rond de krater zijn eerder al kleimineralen aangetroffen. Kleimineralen vormen alleen in de aanwezigheid van water, dus waarschijnlijk was de krater ooit overspoeld met water.

jezero krater, mars, buitenaards leven, aliens, mars rover, nasa
De Jezero-krater van boven (Afbeelding: NASA)

NASA hoopt de krater met de nieuwe Mars Rover Perseverance te delven, aangezien gesteente dat in water is gevormd overblijfselen van door buitenaards leven gecreëerde chemicaliën kan bevatten.

‘Nieuw inzicht in buitenaards leven bieden via monsters van Mars’

“Monsters van Mars hebben de potentie om ons inzicht van de oorsprong, evolutie en distributie van buitenaards leven op aarde en elders in het zonnestelsel grondig te veranderen”, zegt Lori Glaze, directeur van de planetaire wetenschapsafdeling van NASA.

mars rover, Perseverance, nasa, buitenaards leven, aliens
(Afbeelding: AFP)

Naast de zoektocht naar buitenaards leven, neemt Perseverance ook stalen mee van ruimtepakken, om deze te testen in de extreme omstandigheden op de rode planeet. Uiteindelijk moeten er natuurlijk ook mensen naar Mars. Lees hier meer over de missie van NASA.

Check ook: Het fancy ruimtepak waarmee SpaceX astronauten de ruimte in stuurt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NASA lanceert Mars Rover op zoek naar aliens en deelt trailer
Sluiten