Pim Jansen
Pim Jansen Life 9 jul 2018

Mark Zuckerberg is nu officieel #3 rijkste persoon, maar deze 2 mannen zijn nóg rijker

Wie dacht dat de top drie van de rijken der aarde bestond uit Bezos, Gates en Buffet moet zichzelf even snel gaan updaten. Mark Zuckerberg heeft zich inmiddels gepositioneerd als rijke junior stinkerd met een knap bij elkaar geschraapt vermogen van 81.6 miljard dollar.

De grote baas van Facebook is goed bezig op het gebied van geld verdienen. Dankzij de meest recente stijging van de aandelen van het technologieconcern is zijn persoonlijke vermogen gestegen tot een bedrag van 81.6 miljard dollar. Jammer voor Mark dat ‘ie niet alle aandelen van Facebook bezit, dan had hij zich namelijk de allerrijkste persoon van de wereld mogen noemen. Op basis van de aandelenkoers is het bedrijf namelijk 571 miljard dollar waard. De huidige koers van Facebook is momenteel 202.30 dollar. In maart was dat wel even anders tot het aandeel ‘slechts’ 152 dollar waard was. Een dergelijk herstel is gezien de korte periode uitzonderlijk. Je zou bijna overwegen om je bitcoin investering om te zetten in Facebook aandelen.

Jeff Bezos: rijker dan rijk

Mark Zuckerberg hoeft slechts twee heren voor zich te dulden: Bill Gates, de man die ooit CEO van Microsoft was, heeft een eigen vermogen van 92.3 miljard dollar. Jeff Bezos (Amazon) spant echter de kroon met een vermogen van 140.1 miljard dollar. De eerste vrouwelijke miljardair met een aanzienlijk vermogen is Françoise Bettencourt Meyers. Ze beheert een bedrag van 46.1 miljard dollar. Frappant detail: ze heeft er niet voor gewerkt, maar heeft het gewoon geërfd.

Wees slim: doe als Mark Zuckerberg

Terug naar Mark Zuckerberg; de kans dat hij ooit de rijkste persoon ooit zal zijn is aanzienlijk. Wat betreft leeftijd is hij absoluut een junior. Jeff Bezos is 59, Bill Gates is 62 en Warren Buffet is de magische grens van 80 jaar ruim gepasseerd. Dat de privacy schandalen slechts een zeer beperkte invloed hebben gehad op de koersontwikkeling is uiteraard in het voordeel van Mark. Mocht jij net als Mark pas 34 jaar zijn en nog niet eens je eerste miljoen hebben verdiend, ga dan eens nadenken over wat je fout hebt gedaan. De rijkste crypto-miljardairs, vind je hier.

Reageer op artikel:
Mark Zuckerberg is nu officieel #3 rijkste persoon, maar deze 2 mannen zijn nóg rijker
Sluiten