Pim Jansen
Pim Jansen Cars 27 mei 2018

Zie hoe F1-coureur Mark Webber de nieuwe ‘Porsche Mission E’ beteugelt

Snelle wagens en mooie vrouwen. Vaak is dat de perceptie die een buitenstaander heeft van Formule 1. Onder die oppervlakkige waarneming gaat vaak een wereld van techniek en passie schuil. Ben je eenmaal bevangen door het Formule 1-virus, dan is het maar lastig om daarvan te herstellen. Gelukkig maar, de liefde voor snelle motoren en adrenaline verhogende inhaalmanoeuvres zit in onze genen.

Dat die liefde voor snelheid van blijvende aard is, maakt Mark Webber duidelijk. Na een succesvolle carrière als Formule 1-coureur is het relatief stil gebleven rondom de coureur. Schijn bedriegt echter. Mark Webber blijft betrokken bij de racesport. Eerder deze maand was hij nog te gast op Silverstone waar het zeventigjarige bestaan van het legendarische circuit werd gevierd in aanwezigheid van onder andere de legendarische commentator Murray Walker die als toeschouwer de eerste race op Silverstone in 1948 meemaakte.

Porsche Mission E

Van een geheel andere orde is onderstaande video waar Mark Webber een hoofdrol in heeft. Je ziet hem in een gloednieuwe Porsche Mission E rijden op het test-circuit van Porsche in Weissach. Zijn oordeel over de prestaties van de wagen is lovend. Mark is niet zo snel onder de druk van een wagen, maar de Porsche Mission E is dan ook een wagen als geen ander. Het is ‘stealth in motion’ volgens Webber. Oordeel zelf over de prestaties van dit monster op vier wielen.

Reageer op artikel:
Zie hoe F1-coureur Mark Webber de nieuwe ‘Porsche Mission E’ beteugelt
Sluiten