We spraken met Mark Wahlberg en Ronda Rousey over hun nieuwe film Mile 22

Regisseur Peter Berg, bekend van actiedrama’s als Lone Survivor en Deepwater Horizon, heeft wederom een interessante titel afgeleverd. Het gaat deze keer om Mile 22, een actiethriller met daarin Mark Wahlberg en voormalig MMA-vechtster Ronda Rousey. Hieronder de kersverse trailer plus een paar vragen die we tussen neus en lippen door mochten stellen aan de hoofdrolspelers. 

Mark Wahlberg over Mile 22

Mile 22 is alweer die vierde film die je samen met Peter Berg maakt, maar dit keer niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vanwaar deze keuze?

Nadat we drie films hadden gemaakt die gebaseerd waren op waargebeurde drama’s, kwam ik erachter dat zulke projecten nogal zwaar beladen waren. De films draaien om mensen die daadwerkelijk verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt en we wilden eigenlijk een keer wat maken dat als het ware ”leuk” was. Het resultaat is een intense actiefilm. Toch is ook dit project enigszins op waarheid gebaseerd. Schrijfster Lea Carpenter is namelijk goed bekend met de CIA en dergelijke organisaties…

Heb je ook meegedaan aan de speciale work-outs en wapen-trainingen welke de rest van de cast heeft gevolgd?

Haha nee, ik zat thuis met de kinderen. Aangezien ik veel ervaring heb met dergelijke films kon ik eigenlijk al goed genoeg met wapens omgaan. Wel heb ik moeten leren om, net als mijn personage, continue alert te zijn. Hier hielp koffie me bij, aangezien ik dit normaal eigenlijk niet drink.

Hoe was het werken met Ronda Rousey?

Wat zal ik zeggen…in zo’n film verwacht je van haar personage natuurlijk een dappere actieheldin die iedereen in elkaar slaat. Toch bleek dat ze ook daadwerkelijk kon acteren.

Ronda Rousey over Mile 22

We hoorde dat je niet fysiek vecht in de film?

Nee inderdaad, dat zit er helemaal niet in. Wat overigens een bewuste keuze was. Pete (Peter) is er namelijk van overtuigd dat ik meer ben dan alleen een vechter. Vandaar dat hij me een rol wilde geven met diepgang en dus niet die van een oppervlakkige vechtchick.

Heeft hetgeen dat je hebt geleerd in de sportwereld je ook kunnen helpen bij het acteren?

Het worden van een topatleet gaf me wel een bepaalde werkethiek die ook bij het acteren van pas kwam. Er zijn namelijk een hoop mensen met acteertalent die deze werkethiek missen en daardoor minder resultaat boeken. De sport heeft me geleerd hoe ik dingen het beste kan aanpakken, een ding dat veel mensen niet erkennen als een vaardigheid. Ikzelf denk echter dat dingen effectief kunnen leren ook een vaardigheid is. En die vaardigheid heb ik verkregen vanuit de sport.

Is er een acteur waar je tegenop kijkt?

Jazeker, mijn collega Mark Wahlberg. Ik heb geluk gehad met de acteurs waarmee ik mocht werken.

Met zo’n cast moet het wel een spectaculaire actiefilm worden. Mocht je interesse hebben, Mile 22 draait vanaf nu in de bioscopen. Bekijk de trailer hieronder. 

Mile 22 | Official Trailer | Own It On Digital HD 10/30, Blu-Ray™ & DVD 11/13

In a visceral modern thriller from the director of Lone Survivor, Mark Wahlberg stars as James Silva, an operative of the CIA’s most highly-prized and least understood unit. Aided by a top-secret tactical command team, Silva must retrieve and transport an asset who holds life-threatening information to Mile 22 for extraction before the enemy closes in.

Reageer op artikel:
We spraken met Mark Wahlberg en Ronda Rousey over hun nieuwe film Mile 22
Sluiten