Mark Hamill zit in The Mandalorian: dit is waarom je deze cameo gemist hebt

De terugkeer van The Mandalorian komt steeds dichterbij, maar laten we eerst nog even terugkijken op het eerste seizoen van deze Disney+ serie. Hierin zat namelijk een cameo van één van de meest legendarische Star Wars-acteurs ooit. Niemand minder dan Mark Hamill was namelijk te horen in The Mandalorian, maar het is niet zo gek dat je dat gemist hebt.

Voor de cameo van Mark Hamill gaan we terug naar aflevering vijg, genaamd The Gunslinger (bij ons De Revorverheld). Deze aflevering van The Mandalorian speelt zich af op Tatooine. Logische dat Mark Hamill juist hier te vinden is. Dit is namelijk ook de planeet waar zijn karakter Luke Skywalker opgegroeid is en waar we in A New Hope voor het eerst kennis met hem maken. In The Mandalorian keert hij terug, maar dan als een iets minder menselijk karakter.

Star Wars-Legende verstop in The Mandalorian

Mark Hamill is namelijk niet fysiek aanwezig in The Mandalorian. Alleen zijn stem is gebruikt. De legendarische Star Wars-acteur spreekt namelijk de stem in van EV-9D9. Een droid die als bartender werkt. Veel tekst heeft hij overigens niet. De enige zin in het script van Hamill is: “Unfortunately, the bounty guild can no longer operate on Tatooine.”

Je hoeft je trouwens niet te schamen als je deze cameo van Mark Hamill gemist hebt. Zijn stem is flink vervormd en nagenoeg onherkenbaar. Mocht je het zelf willen horen, kijk dan aflevering vijf van The Mandalorian terug. Je vindt de cameo van Mark Hamill op minuut 8 en 18 seconden. Niet te herkennen toch? Maar hoe weten we dan toch zeker dat het Mark Hamill is?

John Favreau verklapt cameo Mark Hamill

Dankzij Disney zelf. Op Disney+ vind je nu namelijk ook Disney Gallery: The Mandalorian. Een documentaireserie over de The Mandalorian. In deze achtdelige serie krijgen we een kijkje achter de schermen. Zo vertellen de makers en acteurs over de verhalen, maar zien we ook hoe de prachtige werelden tot stand zijn gekomen. Een aanrader voor fans van Star Wars en The Mandalorian in het bijzonder.

In één van de afleveringen van de documentaireserie verklapt de maker van The Mandalorian, Jon Favreau, dat Mark Hamill langskwam om de stem van EV-9D9 in te spreken. Een koud kunstje voor de acteur die we vooral kennen als Luke Skywalker, want dit was zeker niet zijn eerste stem klus. Zo is hij in verschillende series en games te horen als The Joker.

The Mandalorian seizoen 2 op Disney+

Of Mark Hamill ook te horen gaat zijn in het tweede seizoen van The Mandalorian is sterk de vraag. Toch zal er wel een ander bekend gezicht zijn opwachting gaan maken. Niemand minder dan Boba Fett is namelijk te zien in seizoen twee. Fantastische nieuws voor de fans, maar het wordt nog beter wanneer je hoort wie deze rol gaat spelen.

Reageer op artikel:
Mark Hamill zit in The Mandalorian: dit is waarom je deze cameo gemist hebt
Sluiten