Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Naaktmodel Marisa Papen mogelijk 3 jaar de bak in vanwege pikante foto’s

Twee jaar geleden ging Marisa Papen op vakantie naar Turkije. Daar schoot ze een aantal pikante kiekjes en daardoor zit ze nu in de problemen. Het Openbaar Ministerie in Istanboel heeft namelijk een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen het Belgische naaktmodel. De Turken konden de foto’s namelijk niet bepaald waarderen en eisen nu een celstraf van drie jaar.

Marisa Papen wil taboes doorbreken en mensen aansporen om zelf na te denken over politiek en religie. Dat doet ze door middel van controversiële foto’s. Zo ook in Turkije. Ze liet zich namelijk gehuld in een boerka vastleggen in de Hagia Sofia. Dat klinkt nog niet zo erg, maar ze droeg niks onder de boerka en tilde deze op. Fotograaf Jesse Walker schoot snel een aantal pikante foto’s en vervolgens ging het duo er snel vandoor.

Marisa Papen riskeert flinke gevangenisstraf

Maar daar bleef het niet bij. Ook poseerde Marisa Papen naakt op een Turkse vlag. De Turkse media sprong hier bovenop en beschuldigde het Belgische naaktmodel van het publiekelijk vernederen van de soevereiniteit van de staat en bedrieglijke handelingen. De politie wilde ingrijpen, maar toen de agenten aankwamen bij het hotel waren Marisa Papen de fotograaf Jesse Walker al vertrokken.

De foto’s die voor veel ophef zorgen:

Omdat er vervolgens ook door enkele burgers klachten ingediend werden, besloot Istanboel maatregelen te nemen. Het Openbaar Ministerie heeft nu een aanhoudingsbevel uitgevaardigd en Marisa Papen heeft een gevangenisstraf van drie jaar boven haar hoofd hangen.

Niet de eerste keer

Mocht Marisa Papen achter de tralies gaan, dan zou dat niet de eerste keer zijn. Ze heeft namelijk ook al eens een nachtje in een Egyptische cel doorgebracht. Deze straf kreeg het Belgische naaktmodel omdat ze zich zonder kleding had laten vastleggen in de tempel van Karnak. Toen bleef het bij een nachtje, maar dat kunnen er nu dus meer worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Naaktmodel Marisa Papen mogelijk 3 jaar de bak in vanwege pikante foto’s
Sluiten