Mario Kart spelen in je Tesla? Elon Musk heeft het geprobeerd

Elektrische auto’s zijn de toekomst, maar er blijft toch wel één groot nadeel: het opladen. Zelfs met de snelste fast chargers sta je nog steeds dik twintig minuten te wachten tot je weer verder kunt. Die tijd kun je natuurlijk doorbrengen op je telefoon of met een balletje gehakt, maar een potje Mario Kart is natuurlijk veel leuker. Elon Musk heeft geprobeerd om dit te regelen voor Tesla, maar helaas wilde Nintendo niet meewerken.

De auto’s van Tesla zouden perfect zijn voor dit plan. De elektrische bolides van Elon Musk zijn namelijk uitgerust met een 17-inch touchscreen. Best een flink scherm en dus prima geschikt om op te gamen. Het idee om Tesla-rijders tegen elkaar Mario Kart te laten spelen, terwijl ze aan de laadpaal staan, is dan ook briljant. Daarom besloot een Twitteraar aan Elon Musk te vragen of hij dit niet kan gaan regelen.

Nintendo ziet het niet zitten

Zoals we inmiddels wel gewend zijn van Elon Musk duurde het niet lang voordat hij antwoord gaf. Helaas gaat hij dit niet proberen, want dat heeft hij al gedaan. Zijn korte maar krachtige antwoord luidde als volgt: “We tried. Nintendo won’t license it to us.” Jammer, maar helaas. De gameontwikkelaar uit Japan ziet het blijkbaar dus niet zitten om hun racegame beschikbaar te maken op de Tesla.

Elon Musk on Twitter

@rocketisfine @racchava @gwestr We tried. Nintendo won’t license it to us.

Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere games die geschikt zijn voor op het scherm van de Tesla. Misschien krijgen we in de toekomst dan wel geen Mario Kart, maar wel een andere game. Laten we het hopen, want dat maakt het wachten tijdens het laden een stuk dragelijker.

Elon Musk druk met de Tesla Model 3

Prioriteit zal dit plan in ieder geval niet hebben, want Elon Musk is op dit moment waarschijnlijk nog veel te druk met de Model 3. De “goedkopere” Tesla is vanaf 2019 ook in Nederland te koop, maar de prijs valt hier vies tegen en dat is niet alleen de schuld van Elon Musk. Benieuwd waarom we hier zo veel moeten betalen? Klik dan hier.

WANT

Reageer op artikel:
Mario Kart spelen in je Tesla? Elon Musk heeft het geprobeerd
Sluiten