Redactie
Redactie Films & Series 5 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

Gaming Manners: Mario Kart 8 is lachen als vanouds

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Mario Kart 8

Enthousiasme

Toen de Nintendo Switch begin maart werd uitgebracht, was er veel enthousiasme voor de console. Het idee dat je hem enerzijds makkelijk kan aansluiten op je televisie en anderzijds onderweg mee kan nemen als handheld, sprak een grote groep gamers aan. Bovendien kon je vanaf dag één aan de slag met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Die game bleek een schot in de roos te zijn en garant te staan voor vele tientallen uren speelplezier.

Maar wat als je nu helemaal klaar bent met Zelda? Dan heb je op dit moment niet heel erg veel keuze. Gelukkig is vorige week eindelijk Mario Kart 8 Deluxe verschenen.

Oude charme

Nu behoeft Mario Kart an sich geen uitleg. Sinds de Super Nintendo rijden we al in karts rond met Mario en zijn vrienden. De basis van de game is nooit veranderd. Nog altijd rijd je in diverse cups, die bestaan uit vier races. Het is aan jou om in elke race zo hoog mogelijk te eindigen. Dat doe je door enerzijds flink door de bochten te driften en zo snelheid op te bouwen. Anderzijds heb je een berg aan powerups die je kunt oppakken om tegenstanders uit te schakelen of je juist te beschermen tegen projectielen die men op jou afschiet.

Mario Kart 8 Deluxe is in de basis Mario Kart 8 zoals die op de Wii U verscheen, maar dan met alle banen en personages die je later er bij kon kopen, de 200cc-modus en een Battle Modus. Die laatste is volledig nieuw. In een arena kun je het tegen vrienden opnemen. Iedereen heeft een aantal ballonnen en elke keer dat je door een powerup geraakt wordt gaat er zo’n ballon kapot. Degene die het langste een ballon heeft, wint.

Geweldig totaalpakket

Als totaalpakket is Mario Kart 8 Deluxe echt uitstekend. In eerste instantie is zelfs de hoeveelheid content overweldigend. Vanaf het allereerste moment is alles vrijgespeeld en heb je dus tientallen banen om te ontdekken, minstens zoveel personages om mee rond te scheuren en powerups om te ontdekken. En rijden in de 50 cc modus is echt compleet anders dan wanneer je de game in 200cc speelt.

Het is een game waar je je gewoon even aan moet overgeven. En als je dat doet, dan heb je echt heel veel speelplezier dat je er uit kunt halen. In je eentje is het mogelijk om online de strijd aan te gaan en te laten zien waar je skills uit bestaan. Leuker is het echter om de game met vrienden te spelen. Iedereen kan dan met zijn eigen joy-con spelen en is het dus heel makkelijk om ouderwets met vier man in splitscreen modus los te gaan met de game. Daarmee is het een ideale game om even te spelen voor het uitgaan of voordat je met vrienden een voetbalwedstrijd gaat kijken. Iedereen snapt het en het is gewoon dikke lol.

Ja, dit is hetgeen wat de Switch echt even nodig had. Nog altijd zijn er niet heel veel titels beschikbaar, maar met twee hele grote games kun je echt een hele tijd vooruit! Lees hier de volledige review op Pixelcake.

Split screen for the win! De oude tijden van fun met je vrienden herleven.

Geplaatst door Manners op vrijdag 5 mei 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Mario Kart 8 is lachen als vanouds
Sluiten