Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 nov 2020

Marcus Rashford is nu een merk en de voetballer heeft grote plannen

De Engelse voetballer Marcus Rashford heeft zijn naam succesvol laten deponeren als merk. De teamgenoot van Donny van de Beek bij Manchester United heeft grote plannen aan de andere kant van de oceaan.

Het is een trend onder voetballers om een eigen kledingmerk op te richten, al dan niet onder eigen naam. Een recent voorbeeld is Memphis Depay Clothing, maar de plannen van Marcus Rashford gaan wel wat verder.

Marcus Rashford als merknaam

Met zijn eigen merk wil de aanvaller van Manchester United in de Verenigde Staten een reeks producten verkopen, waaronder kleding, sportkleding, verzorgingsproducten en games, meldt High Snobiety.

Gezien het succes van Marcus Rashford op en naast het veld, komt zijn eigen merk niet als een verrassing. In juni dit jaar tekende hij bij Roc Nation Sports van Jay-Z. Dit is de sporttak van Roc Nation, het managementbureau van de rapper en man van Beyoncé. “We gaan zijn off-field branding en filantropische activiteiten beheren en bemoeien ons niet met zijn voetbalcarrière”, zei Jay-Z na het akkoord.

Zo speelde Roc Nation Sports een rol in het gratis schoolmaaltijdenprogramma van Marcus Rashford. Nadat de Britse regering een bod had afgewezen om het programma voort te zetten, nam de Engelse voetballer deze beweging over om ervoor te zorgen dat kansarme schoolkinderen tijdens de vakantie toegang kregen tot gratis voedsel. Uiteindelijk dwong het activisme van de speler de regering tot een herziening van beleid.

Via Burberry en Nike naar een eigen merk

Ook in de modewereld is Marcus Rashford geen onbekende. Zo was hij het gezicht in campagnes van merken als Nike en Burberry. Die moeten zich nu opmaken voor een nieuw merk als concurrent. Het logo daarvan zie je hieronder.

marcus rashford, merk, voetballer, mode

Marcus Rashford is niet de enige Engelse voetballer die voet aan grond zet in de Verenigde Staten. Zo tekende Raheem Sterling vorig jaar een contract van 100 miljoen bij Nike Air Jordan. Lees hier meer.

⚽️ Check ook: 7 stijlvolle voetbal x fashion collaborations

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marcus Rashford is nu een merk en de voetballer heeft grote plannen
Sluiten