Terugkijktip: Marco van Basten maakt Studio Voetbal zowaar het kijken waard

Ooit was Studio Voetbal een sterke talkshow over alles dat met voetbal te maken had. Scherpe analyses en kritische meningen met Jack van Gelder als sublieme gespreksleider. Tegenwoordig is dat helaas anders en klinkt er bijna iedere week kritiek. Waar Veronica Inside spraakmakend en hilarisch is, blijven de mannen bij de NOS hopeloos achter. Behalve gisteren, want toen was niemand minder dan Marco van Basten te gast.

Toen Marco van Basten een punt zette achter zijn carrière dachten we allemaal dat hij een toptrainer zou gaan worden. Het liep anders. Hij begon als bondscoach en stapte vervolgens over naar zijn oude liefde Ajax. Een onuitwisbare indruk wist hij in die periode nooit te maken. Hij probeerde het nog bij Heerenveen en AZ, maar ook daar werd duidelijk dat Marco van Basten niet gemaakt is om trainer te zijn. Dat zag je niet alleen op het veld, maar ook in de ogen van de legendarische aanvaller.

Marco van Basten op zijn best

Hij werkte vervolgens twee jaar als Chief Officer for Technical Development bij de FIFA, maar kon geen beweging krijgen in de vastgeroeste maniertjes van de voetbalorganisatie. Het trekken aan een dood paard was hij in 2018 zat en stopte ermee. Tijd vrijmaken voor zijn familie stond nu bovenaan het lijstje. Hierdoor heeft hij geen verplichtingen meer en dus ook de ruimte om aan te schuiven bij talkshows.

Studio Voetbal terugkijken

Hij is nu los van alles en iedereen. Marco van Basten kan zeggen wat hij echt vindt en dat is werkelijk een verademing. Scherp, origineel en soms onnavolgbaar. Van Basten oogt ontspannen en volledig in zijn element. Dat valt nog eens extra op omdat de mannen om hem heen vooral bezig zijn met het intrappen van open deuren. De gehele afleveringen is hier gratis terug te kijken via de NOS. Zeker de moeite waard als je een voetballiefhebber bent.

En zoals je hieronder kunt lezen, zijn wij niet de enige die dat vinden.

Douwe de Vries on Twitter

Marco van Basten oogt opvallend relaxed. Opluchting, dat hij met wat meer afstand naar het voetbal kan kijken? Geniet van zijn analyses. #studiovoetbal

Süleyman Öztürk on Twitter

Marco van Basten over voetbal is boeiend. Zolang hij maar niet over de spelregels begint te zaniken.

Tim on Twitter

Marco van Basten een verademing vanavond in vergelijking met die 4 pannenkoeken. Over pannenkoeken gesproken. #studiovoetbal https://t.co/UGckz3uB81

Anton Lippold on Twitter

studiovoetbal: lijf Marco van Basten in als vaste tafelgast. Hij praat zoals hij voetbalde: onnavolgbaar en origineel.

Jurriaan van Wessem on Twitter

Wat een verademing, @MarcoVanBasten, die gewoon vrijuit praat en zijn duidelijke mening geeft. #studiovoetbal

Voetbalprimeur

Reageer op artikel:
Terugkijktip: Marco van Basten maakt Studio Voetbal zowaar het kijken waard
Sluiten