Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 nov 2020

Marco van Basten ziet leven verfilmd worden in nieuwe serie

Marco van Basten is na Johan Cruijff de grootste voetballer die Nederland ooit heeft gekend. En als hij die akelige enkelblessure niet had gehad, stond hij misschien wel op gelijke hoogte. Briljante momenten op het veld en internationale prijzen werden afgewisseld met horror in ziekenhuizen. Natuurlijk verdient deze sportheld een film. Nee, tegenwoordig natuurlijk een serie op Netflix of een andere streamingdienst. Welnu, die komt er.

Het gaat om een internationale dramaserie waarin het leven van voetbalfenomeen Marco van Basten centraal staat. Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft “een serie met internationale allure”.

Barry Atsma over serie Marco van basten

Een regisseur of acteurs zijn nog niet bekend. Barry Atsma is wel aan het project verbonden als ‘creative consultant’. “Marco van Basten is voor mij een onbetwiste held”, aldus de acteur. “Maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie.”

Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start gaan. Of de serie voor een streamingdienst als Netflix of lineaire televisie wordt gemaakt, is ook nog onduidelijk. In zijn biografie Basta vertelt Marco van Basten het complete verhaal over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière inclusief zijn periode in Italië en het EK ’88. Ook komen dieptepunten aan bod, zoals de problemen met zijn enkel en financiële tegenslagen die hij kende.

Het boek verscheen in november 2019 en kwam direct in de bestsellerlijsten in binnen- en buitenland. In Nederland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van Basta verkocht.

Voetbal op Netflix

Of de serie over Marco van Basten uiteindelijk naar Netflix of een andere streamingdienst gaat, is natuurlijk nog niet bekend. Wel vind je er nu ook al interessante documentaires en series over voetbal. In dit artikel hebben we ze op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marco van Basten ziet leven verfilmd worden in nieuwe serie
Sluiten