Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Poll: ‘Marco van Basten is onterecht geschorst in FIFA 20’

De gevolgen van de ongelukkige ‘Sieg Heil’ van Marco van Basten gaan verder dan alleen een weekje schorsing bij Fox Sports. Zijn opmerking heeft nu ook de digitale velden bereikt. De voormalige ster van Ajax, AC Milan en Oranje is voorlopig niet beschikbaar in FIFA 20. Wat is jouw mening? Laat het weten in de poll en discussieer verder op Facebook.

Marco van Basten is voorlopig geschorst als digitale speler in het FIFA 20 Ultimate Team. Dat heeft spelmaker EA Sports laten weten in een verklaring naar aanleiding van zijn nazigroet in het voetbalprogramma De Eretribune van FOX Sports.

Marco van Basten geschorst in FIFA 20: wat is jouw mening?

We zijn benieuwd naar jouw mening. Laat het weten in de poll.

“We zijn natuurlijk op de hoogte van recente opmerkingen van Marco van Basten”, aldus EA Sports in een ‘boodschap van het FIFA-team’. De spelontwikkelaar verwijst naar zijn streven naar gelijkheid en diversiteit “door ons hele spel” en stelt dat de voormalige international en bondscoach “tot nader order” niet beschikbaar is als digitale speler in FIFA 20.

‘Bring Marco back!’

Op de forums van de populaire voetbalgame wordt gemengd gereageerd. De een juicht het toe, de ander vindt het overdreven. Er wordt ook al gepraat over een petitie tot het ongedaan maken van de schorsing: ‘Bring Marco back!’

De voormalige voetballer en coach liet zich vorige week zaterdag na een interview van Hans Kraay jr. met Frank Wormuth, de Duitse trainer van Heracles, plotseling de nazigroet ‘Sieg Heil’ ontvallen. Marco van Basten bood meteen na de uitzending zijn excuses aan voor de opmerking en benadrukte met klem dat hij niet wist dat de camera’s al draaiden. FOX Sports besloot hem een week te schorsen. Zijn gage is geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

⚽️ Check ook: Memphis Depay: ‘Ziek van racisme, wat gaan we eraan doen KNVB?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poll: ‘Marco van Basten is onterecht geschorst in FIFA 20’
Sluiten