Diego Maradona klaagt Netflix aan vanwege de hand van god

Diego Maradona behoort niet alleen tot de beste voetballers ter wereld, maar ook tot de meest kleurrijke. Ook nu hij al enige tijd met pensioen is verschijnt Pluisje regelmatig in het nieuws, maar ook op Netflix. Helaas heeft die samenwerking wel een deukje opgelopen want de Argentijn gaat gerechtelijke stappen nemen tegen een Netflix-film.

Diego Maradona heeft in zijn carrière ongekend veel schitterende goals gemaakt. De mooist is zonder twijfel zijn slalom tegen Engeland. Zijn bekendste goal maakte hij vlak daarvoor: de welbekende hand-van-God-goal. Maradona tikte de bal met de hand langs Peter Shilton, maar dat werd niet gezien door de arbitrage. Het werd 1-0 en de meest controversiële goal ooit was een feit.

De hand van God zorgt opnieuw voor controverse

Sindsdien denken we bij de hand van God direct aan Maradona en dat is precies waarom de Argentijn nu zijn advocaat op Netflix afstuurt. De streamingdienst komt namelijk een film met als titel ‘The Hand of God.’ De film wordt geregisseerd door Paolo Sorrentino en speelt zich af in Napels. De plek waar Maradona zijn gloriedagen doorbracht.

Eerder deze week liet Paolo Sorrentino nog weten dat de naam van zijn Netflix-film een soort ode is aan voetballer. De filmmaker verloor zijn ouders op zestienjarige leeftijd. Ze kwamen om het leven leven door een ongeluk met het verwarmingssysteem in een huis in de bergen. Normaalgesproken ging Paolo altijd met ze mee, maar precies die keer niet. Hij wilde naar Maradona kijken die dat weekend met Napoli tegen Empoli speelde. Een beetje kort door de bocht kun je dus zeggen dat Paolo Sorrentino nog leeft dankzij Maradona.

Mooi dat hij de film die hij voor Netflix maakt aan hem wil opdragen, maar dat hadden ze beter even kunnen overleggen. Dit is niet gebeurd en daarom laat de advocaat van Maradona via bovenstaande tweet weten dat ze stappen gaan ondernemen. Volgens hem heeft Diego Maradona het gebruik van zijn afbeelding niet toegestaan voor deze film. Daarom stippelen ze nu een juridische strategie uit om deze zaak voor de rechter te krijgen.

Diego Maradona op Netflix

Of dit gevolgen gaat hebben voor de Netflix-film is nog afwachten. Misschien dat ze tot een schikking kunnen komen, want tot nu toe was de relatie prima. Zo verscheen vorig jaar nog de documentaireserie Maradona en Sinaloa. Hierin volgde Netflix de voormalig wereldkampioen in zijn tijd als trainer van Dorados de Sinaloa. Zeker een aanrader.

Reageer op artikel:
Diego Maradona klaagt Netflix aan vanwege de hand van god
Sluiten