Redactie
Redactie Life 29 jan 2016

Manyguide: echt toffe spots ontdekken dankzij lokale experts

Dat er in Amsterdam veel hotspots te vinden zijn voor toeristen, is een open deur. Maar achter de tourist traps schuilen ontelbare verborgen pareltjes. Dat, of er zijn gewoon van die zaken en gelegenheden waar je voorbij loopt zonder te weten hoe tof ze zijn. Dankzij de nieuwe app Manyguide ontdek je via lokale experts de écht toffe spots.

Uniek, persoonlijk advies

Manyguide is geen statische app die wordt volgestopt met informatie die ook op Google te vinden is. De app kent een persoonlijk karakter: hij geeft je toegang tot 350 Amsterdammers die allemaal een vinger aan de pols hebben als het aankomt op toffe spots in hun stad. De één weet waar je de beste cocktails drinkt, de ander waar je lekker rustig op niveau kunt eten en weer een ander kent die ambachtelijke kleermaker.

Manyguide werkt als een soort messenger app. Jij stelt jouw vraag en een lokale expert komt terug met een persoonlijk, op maat gemaakt antwoord. Géén standaardteksten dus, maar echt gericht advies. Op Want.nl vertelt mede-oprichter Maarten van den Biggelaar: ‘Computers kunnen veel, maar weten zeker niet op welk terras momenteel de zon nog schijnt.‘ En daarmee slaat van den Biggelaar naar onze mening de spijker op de kop: niets kan namelijk op tegen persoonlijk advies van iemand die ergens verstand van heeft. Een lokale expert weet dat in de winkel naast dat ene toffe terras momenteel wordt verbouwd en dus raadt hij je een andere spot aan. Met statische informatie (en zelfs met geautomatiseerde realtime info) gaat dat nooit lukken.

Doordat je te maken hebt met echte experts die persoonlijk op hun eigen kennisgebied zijn geselecteerd, biedt de app voor iedereen een meerwaarde. Toeristen komen zo verder dan die standaard trekpleisters, expats leren de stad of hun buurt beter kennen en zelfs diehard Amsterdammers zullen altijd wat leren omdat er altijd wel een local is die op een bepaald gebied nog nét even wat meer weet dat jij.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter Manyguide? Lees dan het hele artikel op Want.nl. Overigens kunnen ook bezoekers van Brussel een beroep doen op de app. Naar verwachting zal Manyguide snel nieuwe steden gaan toevoegen.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Manyguide: echt toffe spots ontdekken dankzij lokale experts
Sluiten