Talks: Sunnery James & Ryan Marciano over ADE, Armin van Buuren en hun eigen label

Manners Talks: een rubriek waarin we rond de tafel gaan met inspirerende mannen of vrouwen, al dan niet naar aanleiding van een actualiteit. Korte en frisse interviews waarin we de diepte niet schuwen. Dit keer is het woord aan DJ duo Sunnery James & Ryan Marciano naar aanleiding van hun Sexy By Nature-feest in AFAS Live tijdens ADE.

Het feest, en ondertussen ook het handelsmerk van de twee heren, is al bekend in de dance-scene. Dit jaar wordt het nochtans veel grootser aangepakt. Dat zat er volgens Ryan al een tijdje aan te komen. “We hebben voorheen al eens in de Heineken Music Hall, wat nu AFAS Live is, gestaan.

Toch verlangden we weer terug naar de club. Dus hebben we de afgelopen vier jaar tijdens ADE in Escape gedraaid. Dat is veel intiemer, waardoor we ook de tijd hebben om met gasten te praten. We zijn zelf ooit begonnen in de Escape. Het is ons thuis. Ze vonden het jammer dat we dit jaar voor AFAS hebben gekozen. We vinden het zelf ook jammer, maar wie weet keren we ooit weer eens terug naar de Escape.”

Special guests als onder andere; Sam Feldt, Bruno Martini en Benny Rodrigues delen de bühne met het DJ duo. “We willen altijd vernieuwend zijn. Door social media kun je niet zomaar dezelfde line-up behouden, want mensen weten gewoon wat je al gedaan hebt. Dit jaar vergezelt ook Roger Sanchez ons. Hij is voor ons een legende. We luisterden vroeger altijd naar zijn radioprogramma en we zijn nog steeds groot fan van hem, maar ondertussen zijn we ook gewoon vrienden. En dat is het leukste, we delen dit jaar weer het podium met vrienden.”

“Tegen iemand als Armin van Buuren ga je geen ‘nee’ zeggen”

En dus nodigde ze ook goede vriend Benny Rodrigues weer uit. “Benny draaide vaak als wij uitgingen in Rotterdam. Toen waren we al fan van zijn muziek. Nadat wij naam voor onszelf hadden gemaakt, zijn we in contact gekomen omdat we elkaar vaak tegenkwamen op dezelfde feestjes.”

Klein begonnen

“Sunnery en ik waren altijd al vrienden, en we gingen vaak uit in Escape. Op een feestje van een vriend zijn we gevraagd om eens te draaien en zo is het balletje gaan rollen. We zijn begonnen in kleine tentjes, daar leer je veel van. Vooral hoe je het iedereen naar hun zin kan maken. Die jongen achterin moet het namelijk net zo leuk hebben als de mensen voorin, bij wijze van spreken. Het gaat allemaal om gevoel, en dat krijg je gaande weg vanzelf. Als je dit goed doet, wordt de avond makkelijker. Het publiek geeft je energie. Daar kun je de hele avond op doorknallen.”

“Wij vinden dat onze plicht is om hetzelfde nu voor nieuw talent te doen”

Met Armin op Ibiza

Het duo heeft ook deze zomer niet stilgezeten. Aan het begin van het seizoen kregen ze namelijk een uitnodiging van niemand minder dan Armin van Buuren om samen met hem te draaien. “Armin vroeg ons om samen met hem de hele zomer de woensdagavond in Hï Ibiza te hosten. Tegen iemand als Armin van Buuren ga je natuurlijk geen ‘nee’ zeggen. De club kenden we al, want dat was vroeger Space en daar hebben we al eens gestaan. We hebben een geweldige zomer gehad, dat absoluut.”

Collaborations

Het avontuur met Armin van Buuren eindigde niet in Ibiza. Deze zomer zijn ze ook samen de studio ingedoken om de track You Are op te nemen. “We doen niet vaak collabs met anderen. Het is eng. Als je toestemt, moet je het namelijk ook écht doen. Het kan zijn dat je het niet eens bent met het eindresultaat. Armin is de beste trance-DJ ter wereld, maar trance is niet onze stijl, dus de uitdaging is om onze stijlen samen te voegen. Gelukkig ging de samenwerking perfect en was het ontzettend leerzaam. De track is een groot succes en staat sowieso in de playlist van de avond op ADE.”

Alleen maar mijlpalen

De carrière van de mannen gaat goed. Ze hebben hun eigen label, draaien op de grootste feesten en produceerden een track met één van ‘s werelds  bekendste DJ’s. “We hebben te veel mijlpalen om op te noemen. Dat klinkt echt heel arrogant en dat is natuurlijk ook een grapje, maar we zitten niet stil. We gaan ook niet door voor minder. Als we succes hebben gehad, kijken we altijd hoe we dit kunnen overtreffen. Tot nu toe met succes. Net als met Sexy By Nature. Op Tomorrowland hadden we onze eigen stage wat geweldig was, maar ons eigen feest in de AFAS is misschien nog wel mooier. ADE moet dus wel de grootste mijlpaal van het jaar worden. Het gaat soms echt te snel.”

Een eigen label: Sono Music

Begin dit jaar richtten ze samen Sono Music op. “Het was nooit een concreet idee van ons en een label oprichten komt niet direct op je pad, maar we hebben het toch gedaan. We hadden veel twijfels of we mee moesten gaan in de EDM-stroming die in 2009 heel erg populair was, maar dat is gewoon niet ons ding.”

“We merkten dat veel jonge DJ’s dezelfde mening hadden, dus besloten we Sono Music op te zetten. Het gaat er namelijk om dat die jongens gewoon toffe muziek kunnen maken, zonder dat een label het helemaal naar hun visie wil aanpassen. Deze jongens geven wij graag een duwtje in de rug. Dit hebben anderen vroeger ook voor ons gedaan. Wij vinden dat onze plicht is om hetzelfde nu voor nieuw talent te doen.”

Op naar de toekomst

Met ADE in het vooruitzicht en een niet te stoppen drijfveer, kijken beide heren graag naar de toekomst. “We weten nog niet wat de volgende stap is. We zien het liever als een nieuwe periode. We willen meer aan het label gaan werken en we zijn bezig met liedjes schrijven, want we willen niet alleen maar clubplaten maken. We willen Sexy By Nature ook internationaal verder uitrollen. We knallen gewoon door, op zoek naar de volgende mijlpaal.”

Win kaarten voor Sexy By Nature @ADE (GESLOTEN)

Wij geven twee gratis kaarten weg voor Sexy By Nature tijdens ADE op 21 oktober. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is ons te volgen op Instagram en een mail te sturen naar [email protected] met in de onderwerpregel de tekst: “Doe mij die kaarten!” Volg je ons al op Instagram, dan maak je natuurlijk ook gewoon kans. Succes!

Deze winactie is gesloten. De winnaar is Tom Henzen. Je hebt een mail ontvangen met alle informatie. Gefeliciteerd!

Reageer op artikel:
Talks: Sunnery James & Ryan Marciano over ADE, Armin van Buuren en hun eigen label
Sluiten