Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 22 aug 2017
Leestijd: 5 minuten

Manners Talks: Max Verstappen over zijn nieuwe horloge en de tweede seizoenshelft

Manners Talks: een rubriek waarin we rond de tafel gaan met inspirerende mannen of vrouwen, al dan niet naar aanleiding van een actualiteit. Korte en frisse interviews waarin we de diepte niet schuwen. Dit keer is het woord aan Max Verstappen. 

Het is zomerstop in de Formule 1-wereld en dat betekent dat de coureurs tijd hebben voor andere zaken dan racen. Naast wat welverdiende rust bestaat deze periode vooral uit PR-werkzaamheden. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Max Verstappen. De agenda van het grootste talent op de grid staat bomvol en dat leidde hem afgelopen weekend naar Nederland.

Het begon zaterdag in Valkenburg toen de Red Bull-coureur zijn gezicht liet zien bij de jaarlijkse Zeepkistenrace. Het evenement wordt gesponsord door het welbekende energiedrankje en dus was het geen hele grote verrassing dat hij juist hier aanwezig was. Meerijden deed hij, in tegenstelling tot twee jaar geleden, niet. Zijn taak was ditmaal om de andere deelnemers te beoordelen en zijn deskundige mening te geven.

Van zeepkisten naar horloges

Een dag later was de setting helemaal anders. De heuvels van Limburg werden ingewisseld voor de jachthaven van Amsterdam, het bier maakte plaats voor champagne en de zeepkisten werden vervangen door een replica Formule 1-auto van Red Bull. In de Amsterdamse Harbour Club kwam Max namelijk zelf zijn nieuwe horloge onthullen en Manners was erbij.

Net als een jaar geleden komt TAG Heuer namelijk met een nieuwe special edition Max Verstappen-horloge. De 2016 versie was binnen korte tijd volledig uitverkocht en de verwachting is dat ook het nieuwe model moeilijk is om te bemachtigen. Dat er maar 533 gemaakt worden, helpt daar ook niet bij.

Dit aantal is uiteraard niet zomaar uit de lucht gegrepen. De twee drieën zijn sinds de entree van Verstappen onlosmakelijk verbonden met hem. Nummer 33 keert daarom niet alleen terug in de productiehoeveelheid, maar ook in het horloge zelf. Zo is het startnummer gegraveerd op de achterzijde van het horloge.

Sportief en stijlvol

Zoals je mag verwachten is de TAG Heuer Formula 1 No.33 Max Verstappen 2017 Special Edition, zoals hij voluit heet, een sportief horloge, maar daarom zeker niet minder stijlvol. Mocht je één van de gelukkigen zijn die er eentje weet te bemachtigen, dan val je in ieder geval op. Want het officiële horloge van Max is met zijn blauwe accenten en rode bandje een echte eyecatcher geworden.

In het rood zit ook meteen de belangrijkste inbreng van Max zelf. “Ze hebben me meerdere ontwerpen laten zien en ook verschillende kleuren. De vorige editie had een oranje band, omdat ik een oranje helm had. Mijn huidige helm is rood, dus ik dacht: Kom, laten we hem rood maken.”

Hoewel het nieuwe horloge van TAG Heuer centraal stond, konden we deze kans niet laten schieten om samen met Max vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft. Red Bull zelf heeft namelijk hoge verwachtingen. Zo liet teambaas Christian Horner weten dat Red Bull in het tweede deel van het seizoen Ferrari wil verslaan en dat hij verwacht dat Max gaat schitteren.

Opnieuw een inhaalrace

Verstappen zelf is een stuk terughoudender. “Ik denk niet dat je van de ene race naar de andere ineens een mega sprong gaat maken, dus ik wacht af wat er precies allemaal gaat gebeuren. Het wordt al beter, maar het is nog steeds niet zoals het moet. Ondanks dat we wel dichterbij zijn gekomen, zijn we op de rechte stukken nog steeds te langzaam. Helaas is dat nu eenmaal zo en dat proberen we natuurlijk weg te werken met een betere auto.”

Dit seizoen is daardoor op vele punten een herhaling van het vorige seizoen. Ook toen moest Red Bull gedurende het seizoen een inhaalslag maken ten opzichte van de andere topteams. Toch is er voor Max een groot verschil. “Vorig seizoen was totaal anders. Ik begon in een Torro Rosso, waarmee ik punten dacht te halen. Daarna werd ik gepromoveerd naar Red Bull en won ik de eerste race met wat geluk, omdat de beide Mercedessen elkaar eraf reden. Maar het belangrijkste is dat er vanaf toen altijd een stijgende lijn was, als je kijkt waar het team sinds 2015 vandaan komt”

Het was dan ook een domper voor Max dat het team begin 2017 een kleine terugval had. “We hoopten de stijgende lijn van vorig jaar te kunnen doorzetten naar dit jaar, maar aan het begin van dit seizoen zaten we er eigenlijk verder af dan begin vorig jaar. Dat betekent dus ook dat we nu in een fase zitten waarin we nog meer moeten inhalen. Dit hadden we juist willen voorkomen, maar het is nu eenmaal zo.”

Aanhaken en kansen pakken

Volgens Max is het daarom vooral zaak om aan te haken bij de top en toe te slaan wanneer het mogelijk is. “Iedereen werkt hard aan de auto, dus ik verwacht dat we niet opeens het sterkste team zijn. Als we aan kunnen hangen, doen we het goed.” Als Max dit seizoen zijn tweede Grand Prix wil gaan winnen, zal hij dus de hulp van de elementen of een incident nodig hebben.

Verstappen zal dit seizoen moeten doen wat hij vorig jaar ook al deed. Alles uit de auto halen en toeslaan wanneer de omstandigheden in zijn voordeel zijn, zoals vorig seizoen in Brazilië. Wanneer dat gebeurt, weten we zeker dat Max in staat is om het de topteams behoorlijk lastig te maken. Dus laten we hopen dat de weergoden Max goed gezind zijn en dat regen dit weekend rijkelijk valt boven België.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manners Talks: Max Verstappen over zijn nieuwe horloge en de tweede seizoenshelft
Sluiten