Manners Shopspot: The Bakery (Reusel)

Wat zijn de tofste winkels? Waar moet ik heen voor dat unieke item of dat ene kledingstuk? Waar is de sfeer Manners-waardig en word ik goed geholpen? In Manners Shopspots geven wij antwoord op deze vragen en meer. Wij gaan op bezoek en selecteren de winkels die jij moet kennen. Vandaag: The Bakery in Reusel.

Ja, je leest het goed: Reusel. Een plek vlakbij de Belgische grens, een plek waar jaarlijks de derby der derby’s Reusel tegen Bladel wordt gespeeld, een plek waar ondergetekende wegens een gebrek aan een rijbewijs zo’n drie uur (!) over heeft gedaan om te bereiken en bovenal de plek waar je moet zijn voor pure ambacht op het gebied van denim. Wij werden hartelijk verwelkomd door Cor Vermeulen en Rick Dierckx, bakkers en jeansspecialisten tegelijk.

The Bakery is, hoe toepasselijk, gevestigd aan de Bakkersstraat. De winkel is begonnen uit een ambitie binnen Only for Men (waar deze winkel onderdeel van is) om een unieke jeanswinkel te openen. Dat is gelukt, in het pand van een voormalige bakkerij. Door de unieke pui en de bakfiets voor de store zie je al van verre een winkel die compleet contrasteert met de rest van Reusel en die zijn naam volledige eer aandoet.

Bij binnenkomst van de store tref je namelijk een ruimte die nog steeds het beste te omschrijven is als de bakker waar je lieve oma vroeger haar brood haalde voor op de zondagochtend. Cor: ‘Je loopt The Bakery binnen op een tegelvloer uit een eeuwenoude school, boven je is een oud kloosterplafond, er zijn oude lampen, werkbanken uit een oude bakkerij en een oude toonbank waar het brood ter display ligt. De gordijnen van de paskamer zijn gemaakt van oude meelzakken en midden in de winkel is de oven te vinden.’

Er zijn overal vintage materialen gebruikt en je krijgt het gevoel van de bakkerij niet alleen binnen op je netvlies; ook door de geur van versgebakken brood en koek weet je dat je goed zit. Daarnaast krijg je als bezoeker een heerlijke koffie voorgeschoteld, dat de mannen zelf zetten. ‘We krijgen meermaals een cursus, dus wellicht dat we bij jouw komende bezoekje een denim in je koffie kunnen latte art’en.’

Maar hoe mooi de robuuste binnenkomst ook is, je ogen gaan helemaal glinsteren als je door het glas achter de toonbank ziet wat er nog meer op je wacht. Iets wat in het gevoel van de bakkerij het beste te omschrijven is als de werkplaats. De plek waar de mannen veranderen van bakker in een jeansspecialisten. Als je de ‘werkplaats’ binnenloopt, wacht er een denimcollectie op je waar je uren zoet mee kunt zijn.

Cor: ‘Een bakker zijn is een stukje ambacht en jeans heeft daar ook wel heel veel van weg. Tegenwoordig zijn zeer veel broeken niet echt meer jeans te noemen vanwege de verwerking van polyester en elastiek, maar wij houden nog echt van de nostalgische merken als Levi’s, Edwin en Lee. Een dry denim aan met een goede boot eronder en je bent klaar om te gaan.’

Naast deze nostalgische merken, vind je in de winkel ook merken als Anerkjent, Denham, Samsoe & Samsoe, Scotch & Soda, Replay, Nudie Jeans, Elvine, Diesel, Indigo People en Red Wing. Gecombineerd met schoenen, accessoires en lifestyle producten kun je jouw gehele kledingbehoefte hier vervullen. Kom je er niet helemaal uit? Laat je gewoon informeren en adviseren aan de denim bar door met de kennis en het enthousiasme van de vaklieden.

Waar je de winkel nog binnenloopt als een bezoeker, moet het wel heel gek lopen wil je er niet uit lopen als een vriend van de Reuselnaren. Met je net gekochte denim, samen met de standaard meegeleverde koek, verpakt in een broodzak en de buik gevuld met vers gezette koffie of een net zo vers biertje, kan het niet anders dat dit niet je laatste keer in The Bakery was.

Heeft The Bakery je interesse gewekt? Check dan zeker hun site, Facebook en Instagram. O en, kijk wat vaker in de spiegel van de bakker.

Reageer op artikel:
Manners Shopspot: The Bakery (Reusel)
Sluiten