Manners occasions #2: betaalbare tweedehands hatchbacks

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto’s en verschillende prijsklassen. In de tweede ronde gaan we op zoek naar de heetste hatchbacks. Perfect als je voor relatief weinig geld een praktische auto wil met de ziel van een sportwagen. Kortom, praktische krachtpatsers en heel veel rijplezier.

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

Volkswagen Golf 1.8 5V Turbo GTI – €3.800

Als er één auto is die absoluut niet mag ontbreken, dan is het wel de Volkswagen Golf. Al vanaf de Golf Mk1 is dit één van de meeste populaire hatchbacks op de markt. Of je nu voor een Golf van twintig jaar oud gaat of een gloednieuwe koopt, ze hebben allemaal dat echte hatchback gevoel. Daarnaast zijn ook nog eens verrassend ruim. De standaard versie uit 1999 is, zeker als je een eerste auto zoekt, een leuke bolide, maar wij vonden op Autoscout24 een veel interessante versie.

Deze Golf 1.8 Turbo GTI is namelijk stevig onder handen genomen door de vorige eigenaar. Zo is hij uitgerust met een racekoppeling en een turbo upgrade. Hierdoor heeft hij een vermogen van 230pk. Meer dan genoeg om ook de moderne Golfjes het nakijken te geven bij het stoplicht. Ook op uiterlijk vlak ziet hij er behoorlijk anders uit dan toen hij van de fabrieksband kwam rollen. Zo heeft hij een andere intercooler, sportieve velgen en geblindeerde achterramen.

Audi A3 2.0 TFSI q.Ambition – €8.499

Duitsers weten wel hoe ze auto’s moeten bouwen en vooral de hot hatch is een specialiteit. Ook Audi heeft met de A3 namelijk een echte publiekslieveling in haar gelederen. Toen deze A3 in 2007 uit de fabriek kwam rollen, was hij met 200pk en het complete s-line pakket al een sportieve wolf in schaapskleren. Toch was dat voor de vorige eigenaar niet genoeg.

Deze Audi A3 die we op Autoscout24 vonden is namelijk voorzien van een geheel nieuw uitlaatsysteem en is laten chiptunen. Hierdoor heb je de beschikking over 73pk meer dan toen hij door de Audi-dealer verkocht werd. Verder is deze hatchback, die zich kan meten met de grote jongens, ook nog eens behoorlijk luxe. Denk aan lederen bekleding, een Bose-geluidssysteem en een lederen multifunctioneel stuurwiel.

Ford Focus 2.5 RS – €26.950

Voor het slotstuk van deze week moeten we het begrip “betaalbaar” flink oprekken. Met een prijskaartje van bijna 27.000 euro is hij absoluut niet goedkoop, maar deze lijst voelt gewoon niet compleet zonder een Ford Focus RS. Iedereen die ooit wel eens in deze monsterlijke hatchback heeft mogen rijden, weet waarom. Deze auto vat namelijk perfect samen wat autorijden zo leuk maakt.

Op Autoscout24 liepen we deze gifgroene variant uit 2010 tegen het lijf. Onder de sportieve motorkap ligt een 2.5 liter motor die er 305pk uitperst. Daarmee zit hij binnen 5,9 seconden op de 100 km/u en ligt de topsnelheid op 263 km/u, maar het draait niet alleen om cijfertjes. Al die kracht is namelijk gekoppeld aan een ongekend sportief karakter. Alles aan deze Ford Focus RS draagt bij aan de ideale combinatie van snelheid en puur rijplezier. Met recht een Hot Hatch dus!

Audi S3 1.8 turbo Quattro – €14.500

Onze lezers Jules Wijnhoven en Sieger de Haan wezen ons in de Facebook comments op deze Audi S3 die op marktplaats staat. 501pk voor nog geen 15.000 euro. Dit is er absoluut eentje die het bloed van de hot hatchback liefhebber sneller laat stromen!

Reageer op artikel:
Manners occasions #2: betaalbare tweedehands hatchbacks
Sluiten