Outdoor

Manners Marktplaats: vijf paar ski’s onder de 100 euro

Goedkoper dan huren tijdens wintersport

Marktplaats staat zo tegenwoordig zo bomvol, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Manners treedt in deze rubriek op als curator van de bekendste advertentiesite van Nederland. Vandaag vijf paar ski’s onder de honderd euro, met onder meer de Atomic SX10.

Even over de lengte van ski’s Alles hangt af van je skistijl en je persoonlijke voorkeuren. Als eerst kijk je naar je eigen lengte en gewicht. Algemeen geldt de regel dat de ski ergens tussen je schouder en de top van je hoofd moet komen. Ervaren skiërs kiezen voor ski’s die iets langer zijn dan hun eigen lengte. Als beginner mogen de latten dus ook best iets onder je schouder uitkomen.

Volkl Sensor 7.0 ski’s in verschillende lengtes

ski's, ski, marktplaats, atomic, volkl (1)

Meerdere paren Volkl Sensor 7.0 zijn te koop in verschillende maten. “De ski’s zijn niet goedkoop vanwege een slechte staat, maar vanwege het feit dat ik er meerdere heb staan en er graag vanaf wil”, aldus de verkoper. De ‘zo goed als nieuwe’ latten zijn verkrijgbaar in de maten en 142, 147, 154, 161, 168 en 175 centimeter. Ze kosten slechts 50 euro per paar. Daar kun je niet eens voor huren.

Atomic SX10 met met NEOX bindingen

ski's, ski, marktplaats, atomic, volkl

Zeer stabiel en snel, perfect voor het carven van grote bochten op hogere snelheid. Deze ski’s hebben nog een onderhoudsbeurt nodig, vandaar de lage prijs. Goed voor nog jaren plezier. Je koopt ze op Marktplaats voor 45 euro. Levering met onderhoudsbeurt bespreekbaar tegen een meerprijs van 25 euro.

Atomic SX10

marktplaats, ski, ski's, atomic

Nog een paar Atomic SX10. 170 centimeter lang en goed onderhouden. Bij aankoop even de onderkant checken en wie weet heb je een nieuw paar Atomic voor 55 euro.

Head ski’s plus skistokken

marktplaats, head, atomic, ski's, ski

Voor de langere man: een paar Head ski’s van 185 centimeter, inclusief skistokken. Niet het meest moderne model, maar wel nog in goede staat. Geloof ons, hier kun je prima op skiën. Kost je op Marktplaats 45 euro. Zeker het proberen waard.

Salomon ski’s

marktplaats, atomic, ski's, ski, salomon

Dan een paar Salomon latten van 170 centimeter (type kunnen we zo 1,2,3 niet achterhalen) die nog maar drie weken zijn gebruikt. Oké, deze ski’s liggen qua prijs (125 euro) net iets boven de 100. Maar met een beetje handelservaring op Marktplaats krijg je ze voor 90 euro mee, daar zijn we van overtuigd.

 

12-02-2018 - Alrik de Jong