Manners lookbook: eenvoud maakt klasse bij Bradley Cooper

“Oh lief lookbook, wat breng je ons vandaag weer voor tijdloze mode inspiratie. Nou, lief Manners publiek, vandaag nemen we de looks van een absolute A-ster onder de loep.” Iemand die speelt in een van de mooiste films van het moment en groot is geworden met katerfilm: Bradley Cooper.

Vandaag is rood, zong Marco Borsato eens. Zal allemaal best, maar niet voor Bradley Cooper. De A Star Is Born ster hult zich meermaals in het blauw. Dat zul je zo zelf gaan zien. Maar voordat we het gaan hebben over zijn (of dat van zijn styliste) feilloze gevoel voor stijl, even een huishoudelijke mededeling.

De stijl van Bradley Cooper

Ga namelijk zijn laatste film zien. Het is een ontroerend verhaal die zelfs de grootste macho vochtige ogen bezorgt. Dat dit wordt gezegd door iemand die al lichtelijk weent bij een geslaagde date in First Dates is verder niet van belang.

Bradley Cooper - lookbook

Goed dan, zijn eerste outfit. En wat voor een. Een bijzondere ook, eentje waarbij is uitgepakt en wordt afgeweken van de doorgaans eentonige premiere pakken. Waar een vrouw natuurlijk al helemaal haar eigen stijl door kan voeren, is dit voor een man normaal gesproken lastiger. Maar dat gold die dag niet voor big B.

Zijn pak heeft een prachtige fit, de plooi in de broek doet ‘t hem en het patroon matcht volledig met de man. Stel jezelf voor met zo’n broek en alleen een simpel, maar goed zittend overhemd en je hebt voor jezelf weer een outfit erbij.

Bradley Cooper - lookbook

“Huh, maar Bradley droeg toch alleen maar blauw? Dat las ik net. Ik voel me misbruikt.” Nee, we zeiden niet alleen maar, meermaals schreven we. Zoals hier. Blauw heeft als plus dat het meerdere tonen heeft en dat over het algemeen elke toon de Nederlandse man goed staat.

O, en kijk voor de leuk nog even naar zijn kleur sokken bij de vorige look. Precies.

We zeiden het toch: blauw

Bradley Cooper - lookbook

Deze outfit komt overeen met de look van zijn karakter Jackson Maine. Nog een reden om die film te zien. Stoer en mannelijk. Een paar gave boots gecombineerd met een tof western jack. Nogmaals: zoek deze echt wel toegankelijke outfit zelf bij elkaar en je bent helemaal het mannetje.

Bradley Cooper - lookbook

Ja het ging ons hier vooral even over die laarzen. Staat toch perfect onder een slim fit jeans. Pak uit met een gentleman coat die uitblinkt in zijn eenvoud en je wordt ongetwijfeld nagekeken op straat.

Bradley Cooper - lookbook

Als laatst treffen we hem in de meest casual outfit. Een simpele (we herhalen onszelf) chino met een net zo eenvoudig jack. Maar, het klopt gewoon als een bus! Het staat de man –  uit een film waar je echt naartoe moet – uitstekend.

Leer van Bradley en ga voor eenvoud. O, en kies een kleur die bij jou past. Maar dat had je al kunnen leren van Ryan Reynolds.

Reageer op artikel:
Manners lookbook: eenvoud maakt klasse bij Bradley Cooper
Sluiten