Life

Manners Influentials: Steffen Morrison

'Als je het gevoel hebt dat je niet makkelijk op de fiets kunt springen, dan is die broek wellicht aan de te strakke kant.'

Inspiratie vind je vooral door naar goede voorbeelden te kijken, maar wie zijn die voorbeelden? Wij selecteren hen. Wat dragen zij? Wat zijn hun essentials? Welke drank drinken zij het liefst? En wat zijn hun tips op het gebied van stijl en carrière? Dit en meer lees je in Manners Influentials met vandaag: Steffen Morrison.

Soul zanger Steffen Morrison meldde zich net als zoveel aspirant zangers en zangeressen aan voor een talentenshow. In tegenstelling tot vele anderen bleek dit voor de stijlvolle zanger wel een opmaat naar meer. Steffen maakte veel indruk in seizoen 4 van The Voice of Holland. Hij wist door te breken en heeft inmiddels bewezen: he’s here to stay. Hij heeft een platencontract bij D.E.M.P music, brengt zeer binnenkort zijn nieuwe album uit en mocht optreden in support shows bij onder andere Gregory Porter en Raphael Saadiq. Naast een fraaie noot zingen, weet Morrison zich ook buitengewoon inspirerend te kleden. Wij zijn derhalve benieuwd naar zijn essentials. Je kunt Steffen Morrison volgen op Facebook en Instagram

Steffen Morrison
Foto: Jaap Kroon

Wat is jouw definitie van goede stijl?
Stijl is geheel eigen, het is uniek, heeft een eigen vingerafdruk en een eigen DNA. In je stijl bepaal jij je eigen regels en grenzen. Ik vind het belangrijk dat je je eigen verhaal schrijft met je kleding.


Hoe omschrijf je jouw eigen stijl?

Ik omschrijf mijn eigen stijl als “classic with a touch of rock ‘n soul” . Ik heb het geluk gehad om samen met mijn vriendin Nannet Looise (zij is ontwerpster en personal stylist van beroep) heel intensief te werken aan een persoonlijke kledingkast die mijn verhaal vertelt. Dat is echt een geschenk. Mede dankzij haar heb Ik geleerd hoeveel werk gaat zitten in het vinden van je eigen stijl. Zij verdient dus echt heel veel credits.

Hoe kleed jij je het liefst?
Ik houd ervan om bijvoorbeeld vintage colberts te combineren met jeans. Ik vind het belangrijk dat er altijd een balans bestaat tussen sophistication en edgy. Vaak loop ik op het podium in handgemaakte schoenen van de toffe Amsterdamse merk O’query. Klinkt heel posh, maar die schoenen zitten oh zo heerlijk comfortabel.

Steffen Morrison
Foto: Lyanne van Bodegom voor Manners

Wat vormt het fundament van een goede garderobe?


Pochetten, hoeden, colberts, spijkerbroeken en accessoires als kerst op de taart. Eigenlijk heel basic. Een kledingkast waar je onmogelijk mee de fout in gaat. Bovendien voel ik mij zo lekker als ik naar m’n kledingkast kijk.

Wat vind jij de echte signature pieces voor een man?
Een man moet iets hebben waardoor hij net boven het maaiveld uitsteekt. Dat kan al bijvoorbeeld met een goede baard, een mooie afro of een toffe bril. Als we het bij het draagbare houden, dan vind ik een hoed typisch zo’n signature piece. Het bepaalt letterlijk het gezicht van je look!

Welke stijlfout maken veel mannen volgens jou?
Veel te strakke (spijker)broeken en t-shirts vind ik dus niet kunnen. Dat zit gewoon heel erg oncomfortabel en het valt ook niet echt goed te praten, toch? Kijk, een goéde skinny jeans is natuurlijk heel wat anders en is bovendien stilistisch verantwoord. Niet dat ik mannen de les wil lezen hoor: zie het meer als elkaar helpen. Mannen, als je het gevoel hebt dat je niet makkelijk op de fiets kunt springen, dan is die broek wellicht aan de te strakke kant.

Steffen Morrison
Foto: Lyanne van Bodegom voor Manners

Je favoriete kledingmerk
Tigha, noose & monkeyJe drie essentiële gadgets

Mogen het er ook twee zijn? Mijn smartphone en laptop

Je favoriete accessoire
M’n smartphone is by far mijn favoriet

Je favoriete horloge
Ik draag geen horloges


Je favoriete drank
Ik drink weinig, maar een Duvel vind ik zeker de moeite waard.

Je favoriete cocktail

Lastig Ik ben absoluut geen cocktail kenner, maar ik laat me graag verrassen.

Je favoriete schoenen
Die handgemaakte schoenen van O’query.

Je favoriete muziekgenre
Ik hou van veel verschillende muzieksoorten. Van soul tot pop, elektronische muziek tot gitaarbandjes. Als het sincere is en uit het hart komt, dan heb je mij helemaal.

Je favoriete artiest
Donny Hathaway, Gregory Porter, Stevie wonder, Gary Clark Junior, Michelle David & the Gospel Sessions , Otis Redding, Sam & Dave, Bruno Mars en eigenlijk veel meer om op te noemen. Het komt allemaal uit het hart.

Je favoriete album

Heb je even? Haha nee echt jullie maken het mij zeker lastig, Maar Bruno Mars’ 24K Magic is bijvoorbeeld echt te lekker.

Bruno Mars

Je favoriete auto en/of motor
Tesla Model X

De mooiste Nederlandse dame
Ik heb eerlijk gezegd moeite met het aanwijzen van een willekeurige mooie vrouw. Stel: je hebt ‘t over uiterlijk… ik vind het uiterlijk alleen niet bepalend of een vrouw mooi is of niet. Met de komst van social media en daarbij behorende filters is het beeld op zo’n scherm vaak ook heel erg vertekend. Je weet niet wie of wat je krijgt als de filters verdwijnen. Daarom, dat gezegd hebbende, er is wel een meisje die ver boven al die andere meiden uitschiet en dat is mijn eigen meisje uiteraard. Dat verdient ze omdat ze ook echt de mooiste is van binnen en buiten.

De mooiste internationale dame
Dat hou ik echt niet meer bij. Saaiste antwoord ever, maar je word platgegooid met het Vrouwelijk schoon vandaag de dag.

Wat is jouw beste verzorgingstip?

Eén keer in de twee weken je gezicht goed reinigen en dagelijks goed insmeren.

Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten?
Orio gold en Rituals.

Wat is de beste carrièretip die je hebt?


Wees realistisch en kritisch als je op zoek gaat naar een plek in de wereld van werk. Het is immers zo dat je daar op die plek de basis creëert voor je toekomst.
Past het bedrijf bij waar je voor staat? Wat voor bedrijfscultuur heerst er? Zie jij jezelf dag in en dag uit bouwen aan een product of dienst en geloof jij er heilig in? Blijft vooral ook niet te lang hangen als blijkt dat er geen goede match is: het moet immers van twee kanten werken. Het is helemaal ok om veeleisend en kritisch te zijn naar een werkgever, want die is het andersom ook naar jou toe. Met andere woorden: zorg dat je ergens komt te werken waar je heel gelukkig wordt, anders werkt het niet.

Wat is je persoonlijke motto?
‘If you fail to prepare, you’re preparing to fail.’

16-07-2017 - Redactie