Redactie
Redactie Life 2 jan 2016

Manners Hotspot: Jaz in the City

‘Jaz in the City’: wie de naam hoort, en het hotel nog niet kent, zal denken dat het gaat om een concert of festival. Met jazz heeft dit hotel echter niets te maken… en toch ook weer wel, net als met andere muziek. Jaz in the City is namelijk één van de nieuwste Amsterdamse hotspots die muziekliefhebbers, stedentrippers, zaketntrippers en allerhande gezelligheidsdieren en kosmopolieten moet aanspreken.

Unieke locatie

Meestal als wij schrijven over een (Amsterdamse) hotspot, is deze in het centrum te vinden. Dat gaat in dit geval niet op. Jaz in the City is namelijk gevestigd in de directe nabijheid van station Bijlmer Arena, pal naast de Ziggo Dome. In eerste instantie klinkt deze locatie wellicht wat afgelegen en zul je misschien wel geneigd zijn om een andere plek te zoeken voor een verblijf. Wacht daar even mee.

De locatie heeft namelijk een aantal voordelen. Allereerst is het trein-, metro- en busstation uitstekend te bereiken vanuit het centrum, andere steden en Schiphol. Daarnaast ontpopt de omgeving zich steeds meer als dynamische hub. In de Amsterdam ArenA, Ziggo Dome, Pathé-bioscoop en Heineken Music Hall is altijd wel iets te doen. De locatie is dan ook minder desolaat dan-ie klinkt.

De link met de Ziggo Dome

De strategische ligging naast de Ziggo Dome is niet zomaar gekozen. Wie voor of na een concert een borrel of hapje wil doen, kan daarvoor uitstekend bij Jaz in the City terecht. Over het culinaire gedeelte dadelijk meer. Zoals we in de inleiding al schreven, heeft Jaz in the City weldegelijk een link met muziek. Zo richt het hotel zich op bezoekers van een evenement die na het concert nog even willen doorgenieten. In tegenstelling tot veel gelegenheden in de omgeving, stemt het hotel de muziek niet af op de concerten van de dag; het idee is juist om in een andere sfeer terecht te komen en je te laten verrassen. Na het bijwonen van een intiem optreden van Mar en een DJ-sessies van één van de vele DJ’s die met regelmaat in de hotelbar optreden, kunnen wij stellen dat het daarmee wel goed zit. Jaz in the City is zeer veelzijdig en weet in een handomdraai een andere sfeer te creëren. Erg tof. Naar verwachting mag het hotel binnenkort de deuren van zijn eigen, exclusieve en ondergrondse toegang tot de Ziggo Dome openen.

Prima keuken, riante drankkaart

Wij waren met name benieuwd of de keuken en de bar van Jaz in the City interessant genoeg zijn om bezoekers te trekken voor en na concerten en evenementen. Ons antwoord luidt volmondig ‘ja’. Over de muziek en sfeer hadden wij het zojuist al maar ook de keuken kon ons bekoren. De gerechten kennen een klassieke basis (je kunt niet fout gaan met een heerlijk gerookt kippetje of stukje gerookte zalm) met een trendy touch. De chefs van Jaz in the City bereiden een groot gedeelte van de gerechten op een kolengrill en dat is erg smakelijk. Ook als je liever een salade of burgertje en frites eet, ben je hier aan het juiste adres.

Aangezien Jaz in the City zich richt op een metropool, kosmopolitisch publiek, moét de drankenkaart on point zijn. Is-ie. Van huisgemaakte limonade (is spannender dan het klinkt, want men gebruikt deze ook in diverse cocktails) tot een ruime selectie aan gins, wijnen en craft beers van onder andere Brouwerij ’t IJ en Brouwerij Oedipus: je komt uitstekend aan je trekken, of je nu iets nieuws wilt of gaat voor een klassieker.

Trendy kamers en suites

Jaz in the City is gloednieuw en de insteek is duidelijk trendy. Dat begint al bij het betreden van het hotel: een strakke maar sfeervolle inrichting met smaakvolle kleurencombinaties, toffe art aan de muren en lampen en decoratie gemaakt van instrumenten. De entree schept verwachtingen en de kamers maken die waar. Bijzonder eenvoudig zelfs, want alle kamers zijn trendy vormgegeven en aangenaam ruim. Wie zich fijn voelt in een traditionele hotelkamer met bloemetjessprei en tapijt van het type nietszeggend jaren tachtig, zal hier even moeten wennen. Felle kleuren en trendy verlichting in de badkamer, deuren die je kunt openen met een app, een stortdouche met touch panels… dit hotel is state-of-the-art. Zonder aan sfeer in te boeten, laat dat duidelijk zijn.

Op de bovenste etage van het hotel bevinden zich de suites. Deze kennen een nog sterker muzikaal thema dan de rest van het hotel. De suites zullen dan ook vaak worden geboekt door artiesten en hun entourage. Naast een reguliere kamer sliepen wij ook in een suite. Want ondanks dat de suites mikken op artiesten, zijn ze ook voor de ‘gewone’ gast te boeken. Ook in het geval van de suites geldt: hypermodern, superstrak maar sfeervol en verrassend vormgegeven. In de ene suite hangen gitaren aan de muur en in de andere suite is de muur gedecoreerd met honderden cd’tjes.

Dit hotel heeft ‘het’ gewoon

Sfeer en uitstraling kun je slechts ten dele ontwerpen, kopen of bouwen. We kennen allemaal wel die locaties die krampachtig proberen hip en trendy te zien. Zoiets moet in je DNA zitten. Het DNA van Jaz in the City is ermee doorspekt. Het hotel ademt de ogenschijnlijk moeiteloze coolheid van een jazzartiest. De details kloppen, de ambiance is prettig, het publiek mooi en het restaurant en de bar overtuigen zowel qua kwaliteit als qua sfeer. De kamers zijn zoals eerder geschreven zeer hoogwaardig. Met een prijs vanaf zo’n 90 euro zijn ze ook nog eens sympathiek geprijsd. Wil je gek doen en een suite boeken, dan betaal je zo’n 200 euro extra. Pittig, uiteraard, maar je hebt dan wél een bijzonder toffe suite. Echt wel het overwegen waard als je een tof weekend om jouw concert of evenement heen wilt bouwen.

Kortgezegd: dit hotel heeft ‘het’ gewoon. Wat ons betreft is Jaz in the City een uitstekende aanvulling op het reeds overvolle hotelaanbod in onze hoofdstad. En dat zegt iets. Het enige kleine puntje van kritiek vormt het ontbijt: het is uitstekend, het is gezond maar de smulpaap die zichzelf ’s ochtends graag overlaadt met eieren met bacon en exotische broden en beleg komt hier wellicht iets te kort. Dat doet verder niets af aan het feit dat wij 100% zeker weten waar wij crashen na een avondje uit in de contreien van het Bijlmer-Arena gebied.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Manners Hotspot: Jaz in the City
Sluiten