Life

Manners Hotspot: Inntel Hotels Rotterdam Centre + Rotterdam

De perfecte en stijlvolle basis voor een weekend Rotterdam

Rotterdam bouwt en bouwt. Niet alleen aan nog meer en nog hogere gebouwen, maar vooral ook aan toffe winkels, koffiezaken, bars en andere hotspots. Ik vond het de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking met 010. Ik at de beste burger van Nederland bij Ter Marsch & Co, dronk Gin & Tonics tot ik niet meer kon bij The Ballroom en genoot van culinaire hoogstandjes in de Markthal. De tijdelijke thuisbasis: Inntel Hotels Rotterdam Centre, een ware hotspot met een magnifiek uitzicht en perfecte ligging.

Inntel Hotels Rotterdam Centre

Manners Hotspots Inntel Hotels Rotterdam Centre 1

Om op te vallen in de skyline van Rotterdam moet je tegenwoordig van goeden huize komen. In de directe nabijheid van de Erasmusbrug zijn de afgelopen jaren diverse indrukwekkende torens verrezen. Toch valt het Inntel Rotterdam Centre nog steeds op met zijn fraaie architectuur. Toen ik in mijn omgeving vroeg naar een fijn hotel in de Maasstad, werd dit hotel veelvuldig genoemd. Je kent het ook ongetwijfeld van afbeeldingen. Vooral de panoramische bovenverdieping van het hotel valt op. Hier zijn niet de suites gevestigd, zoals ik altijd dacht, maar de vergader- en conferentiezalen. Met de suites maakte ik overigens wel kennis.

Manners Inntel Hotels Rotterdam Centre 1

Op de hoek van het hotel, met fenomenaal uitzicht op de Erasmusbrug, zijn enkele Hästens Junior Suites gevestigd. Dit zijn de ruimste kamers die samen met de beddenkoningen van Hästens zijn ontworpen. De kamers zijn bijzonder ruim, trendy ingericht en natuurlijk voorzien van Hästens bedden. Maar dat is niet het enige: een Illy koffie-apparaat, heerlijke ruime badkamer met privé-sauna, WiFi, gebruik van fitness- en wellnessfaciliteiten én een champagne-ontbijt maakten ook onderdeel uit van mijn verblijf. Je kunt enkele elementen ook weglaten, maar hier komt-ie: zelfs in het hoogseizoen slaap je op bijvoorbeeld een vrijdagnacht in één van deze kamers voor ongeveer 200 euro per nacht en dat is een uitstekende prijs.

Manners Inntel Hotels Rotterdam Centre 2

Hoe mooi een hotelkamer ook is, het uitzicht kan je hotelervaring maken of breken. In dit geval is het de spreekwoordelijke kers op de taart. Alle Hästens Junior Suites beschikken over een uitzicht op het water. Overdag is dit al iets om van te genieten, maar als je na een heerlijke dag in de stad terugkeert op je kamer, kun je gewoon even een paar minuten op je bed gaan liggen of in de fauteuil neerploffen om te genieten van het uitzicht. Onderstaand een long exposure opname van het uitzicht uit ‘mijn’ raam op de achtste verdieping.

SAMSUNG CSC

Dat je in een Hästens bed goed slaapt, vereist geen verdere uitleg. De badkamer verdient wel enige toelichting. Hier heb je een tweepersoons bubbelbad en als hoogtepunt natuurlijk een sauna. Verwacht geen ruimtewonder maar met twee personen is-ie uitstekend te doen. Het resultaat van alle comfort is dat je voor een heerlijke luie avond je kamer niet uit hoeft. Neem een sauna, een bubbelbad, hijs jezelf in een badjas en plof neer op bed met tv en een drankje uit de minibar.

Manners Inntel Rotterdam Centre 6

Toch loont het om buiten je kamer wat vertier op te zoeken, want als gast mag je gratis gebruik maken van de wellness faciliteiten (sauna, stoombad, fitness en zwembad). Ook de bar is een prima plek om even een drankje te doen voordat je de stad in duikt. ‘s Ochtends doet de bar dienst als ontbijtzaal, compleet met alles dat je mag verwachten van een viersterren hotel. Het is best leuk om het champagne-ontbijt te boeken. Een beetje decadent doen op zijn tijd, kan geen kwaad.

Manners Inntel Hotels Rotterdam Centre 8 Mandarin & Mint / mode /model / 82; mode; 2004.04146 Contactpersoon : Micheal; Opdrachtgever : O-bi design / france / Pernell visagie / rotsen / kleding

Een absoluut USP van het hotel is de ligging. Vanuit het hotel loop je in vijf minuten naar de bruisende Witte de Withstraat en te voet naar het centrum van Rotterdam duurt nog geen tien minuten.

Markthal Rotterdam

Manners Martkhal Rotterdam 1

Bezoek je Rotterdam, dan is de Markthal een must-visit. Dit architectonische hoogstandje vormt het thuis van talloze eet- en drinkkramen. Voor eenieder is er wat wils: van donut shops tot worstenmakerijen, koffietentjes, juice bars, lunchrooms, Indische supermarkten, slagers en notenbars aan toe. De vibe is er ongedwongen en het leuke is dat veel van de stands een dakterrasje hebben waarop je kunt uitkijken over de grote indoormarkt. Bezoek ook zeker The World of Drinks voor de beste wijnen, whiskies en andere dranken. Ikzelf tikte er een 14 jaar oude The Balvenie Caribbean Cask op de kop.

Manners Martkhal Rotterdam 5 Manners Markthal Rotterdam 4

De burgers van Ter Marsch & Co

Manners Ter Marsch & Co

Elke zichzelf respecterende stad heeft tegenwoordig wel een burger bar waar je (al dan niet volgens eigen zeggen) de beste burgers kunt eten. Ter Marsch & Co (in de Witte de Withstraat) mag dit ook echt terecht claimen en heeft hiervan bewijs. Nadat hun burger in 2014 werd verkozen tot beste van Rotterdam, won-ie dit jaar zelfs de prijs ‘Beste burger van Nederland’. Dat moest ik natuurlijk proberen. Hoewel ik niet precies weet wie de rivalen zijn, geloofde ik het direct bij de eerste hap. Wát een ding. Verplichte kost.

Gin & Tonic bij The Ballroom

Manners The Ballroom Rotterdam

Je hoeft maar een paar honderd meter verder te lopen om na zo’n heerlijke burger de boel te blussen met een Gin & Tonic. The Ballroom is hiervoor the place to be. Het café/restaurant staat bekend om twee dingen: zijn gehaktballen en de G&T met pak ‘m beet 50 verschillende gins op de kaart. Ik geef eerlijk toe: mijn kennis van gin is groeiende maar nog niet up to par. Ik werd dan ook keurig gecorrigeerd toen ik mijn Monkey 47 gin wilde paren met een San Pellegrino tonic. Deze combinatie zou de kininesmaak van de tonic te sterk naar voren brengen, zo werd mij verteld. Kijk, da’s advies waar je iets aan hebt. Derhalve wisselde ik de San Pellegrino in voor een Fever Tree.

Natuurlijk schotel ik je slechts een kleine fractie van Rotterdam voor na een verblijf van één nacht. Naast deze aanraders is er natuurlijk nog veel meer te doen. Deze hotspots kan ik je echter absoluut aanraden en als je een modern, comfortabel hotel zoekt met een bijzondere kamer voor een scherpe prijs, kun je de Hästens Junior Suite in het Inntel Hotels Rotterdam Centre blindelings boeken.

05-08-2015 - Mitchell van der Koelen