Redactie
Redactie Kleding 3 apr 2016

Manners Essentials: de bodywarmer

Een goed decennium of twee terug was het nog ondenkbaar dat de bodywarmer beschouwd zou worden als een key piece in jouw kledingkast. Wie een sprong terug in de tijd neemt, ziet ook duidelijk waarom de bodywarmer nu niet bepaald bekend staat als icoon van de herenmode. Lange tijd waren bodywarmers dikke, vormloze hobbezakken die het liefst ook nog eens werden geproduceerd in felle neonkleuren of met eighties trainingspak achtige prints. Maar tijden veranderen en inmiddels durven wij de bodywarmer te bestempelen als een essential.

Waarom een essential?

De moderne bodywarmer heeft zich ontworsteld aan het oude keurslijf. Fluoriserende kleuren hebben plaats gemaakt voor stijlvolle tinten waarmee je prima kunt combineren en sportieve opsmuk is opzij geschoven ten faveure van subtiele prints. Daarnaast is de fit behoorlijk veranderd. Pasvorm is belangrijker dan ooit en daarom is de bodywarmer nu veel slanker en dikwijls gemaakt van lichtere, luxere materialen. Dit zorgt voor een compleet nieuwe positie van de bodywarmer in jouw garderobe. Dankzij de lichtere stoffen kun je zelfs een jas over de bodywarmer dragen. Ook als eyecatcher van je outfit komt de bodywarmer prima tot zijn recht. En wie had ooit gedacht dat je een bodywarmer zelfs kan combineren met een formele outfit?

Inspiratie

De verschillende stijlen

Een bodywarmer kun je op veel verschillende manieren dragen. Als blikvanger, onder een jas, in een outfit met meerdere lagen, sportief, zakelijk of preppy: echt bijna alles kan als je het juiste exemplaar neemt. Voor een verfijndere look ben je het beste af met een dunnere stof. Dunnere, meer dressy exemplaren lenen zich ook beter voor een print terwijl je met wat dikkere exemplaren juist weer uit kunt pakken met een kleur. Hierbij tonen wij je enkele looks.

Klassiek

Colour block

Preppy

Print

Denim

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manners Essentials: de bodywarmer
Sluiten