Redactie
Redactie Life 19 mei 2016

Manners Date: Stijn en Merel

Enige tijd geleden plaatsten wij een oproep. Wij zochten Manners-lezers die wilden daten met lezeressen van ons ‘zusje’ Beautify. Dat hebben wij geweten ook. Zelden kregen wij zoveel respons op een oproep. Wij selecteerden vier heren uit alle inzendingen en spraken onze vermoedelijke doch onbevestigde matching talenten aan om hen op date te sturen. Onze lezer Stijn koppelden wij aan Merel. Wij regelden een intiem tafeltje bij SNCKBR en wachtten af.

Exclusief op Manners doet Stijn zijn verslag. Eerder al vertelde Jip dat zijn date met Carin leuk was, maar geen vervolg kreeg. Maar hoe verliep de date tussen Stijn en Merel? Heeft zij indruk op hem gemaakt en – minstens zo belangrijk – denkt hij dat Merel hém ook een beetje ziet zitten? Er is natuurlijk een catch: tegelijk met het live gaan van dit artikel publiceert Beautify het verslag van Merel. Stijn en Merel hebben nog geen idee wat zij over elkaar hebben gezegd. Hebben we een match of was er totaal geen chemie? Lees Stijn z’n verslag en check het verslag van Merel onderaan de pagina.

Zo, Stijn, vertel eens: waarom wilde jij op date?
‘Ik zag de oproep voorbijkomen en in een YOLO-moment besloot ik om gewoon mee te doen. Ik had eigenlijk geen verwachtingen, maar was vooral benieuwd of ik gekoppeld zou worden aan de gehoopte droomvrouw.’

En toen stond je droomvrouw ineens voor je neus. Wat ging er door je heen toen je haar zag?
‘Het was even aftasten, ik had namelijk nog nooit echt een blanco date gehad waarbij je echt alleen een naam door krijgt. Ik had het idee dat zij het ook wel spannend vond, wat er op kon duiden dat ze geen doorgewinterde dater was. Dat was voor mijn gemoedsrust wel een pluspuntje. Eenmaal goed geïnstalleerd nam ik haar nog eens goed op en zag meteen drie redenen waarom zij was gekozen: grote heldere blauwe ogen, een stralende glimlach en lippen waar alleen Doutzen Kroes aan kan tippen.’

Praat ons eens door de eerste paar minuten heen?
‘Na een kwartiertje hadden we een aantal raakvlakken gevonden en begon het gesprek op gang te komen. Ze kon heel leuk over haar passies en dromen vertellen. Waar ik vaak vrouwen ontmoet die niet zo goed weten wat ze willen, was dit eerlijk gezegd wel een verademing. Tegenover mij zat iemand die dingen doet die ze leuk vindt en zich niet zoveel aantrekt van wat de buitenwacht van haar denkt. Althans, zo kwam het over en dat was leuk om mee te maken.’

‘Stukje bij beetje ontrafelde ik het mysterie aan de andere kant van de tafel’

Zou Merel je zijn opgevallen als je haar zonder onze hook-up was tegengekomen?
‘Ik had haar zeker gespot, maar of we daadwerkelijk met elkaar in gesprek waren geraakt is een tweede. Volgens mij ben ik niet het stereotype jongen waar Merel doorgaans voor valt.’

Een goed begin is slechts het halve werk. Hoe verliep de rest van de date?
‘Gaandeweg de lunch werd het gesprek steeds natuurlijker en zag ik een kleine last van haar schouders vallen. Er werd gelachen en doorgevraagd. Stukje bij beetje ontrafelde ik het mysterie aan de andere kant van de tafel. Toch was ik constant aan het nadenken. Geef ik wel een goed beeld van mijzelf? Kan ik elk onderwerp aansnijden of kan ik sommige onderwerpen beter nog even mijden?’

 Verliep de date smooth of moest je zwoegen?
‘Voor mijn gevoel maakte ik soms wel een kleine uitglijder, maar wonder boven wonder bleef ze vrolijk en kwam ze steeds meer in haar element. Ook als ik af en toe een verhaal vertelde dat gewoon niet zo leuk was als ik hoopte. Als zij een verhaal vertelde, viel het niet altijd mee om de aandacht erbij te houden. Als ik te lang in haar ogen keek, werd ik direct afgeleid van haar verhaal.’

‘Ik dacht aan zinnen die ik anders had willen verwoorden en twijfelde of ik bepaalde onderwerpen wel had willen aansnijden’

Was er sprake van seksuele spanning?
‘Nee, we waren meer bezig met elkaar. Waarom waren juist wij gekoppeld? En wat had Merel als beschrijving ingevuld?’

Dus er is ook niets ‘spannends’ gebeurd, als we het zo mogen stellen?
‘We hebben het netjes gehouden. Toen het einde van de officiële date naderde, heb ik wel de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze nog zin had om door te gaan. Daar stond ze wel voor open, dus dat was een kleine overwinning. Helaas hadden we beiden thuis nog dingen af te maken, waardoor we niet heel veel tijd over hadden.’

Wat waren je gedachten tijdens de reis naar huis?
‘Ik besefte vooral hoe intens het eigenlijk was. Ik dacht aan zinnen die ik anders had willen verwoorden en twijfelde of ik bepaalde onderwerpen wel had willen aansnijden.  Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat Manners een goede keuze heeft gemaakt door Merel te koppelen. Zou Merel nou ook zo in de trein zitten?

The million dollar question: komt er als het aan jou ligt nog een date?
‘Ik zou het zeker leuk vinden om nog eens casual wat te gaan drinken, die paar uur die we nu hadden waren nét genoeg om een heel algemeen beeld te vormen. We hebben inmiddels al contact gehad. Helaas wonen we niet echt bij elkaar in de buurt, dus dat maakt het er niet makkelijker op.’

Hoe zit het met Merel? Wil ze ook nog een keer iets drinken of doet zij een andere ontboezeming…. je leest het hier.

Over SNCKBR

SNCKBR is één van dé hotspots van dit moment in Amsterdam waar je gezond kunt snacken zonder enig gevoel van schuld.  Het menu is frituurvrij, maar je kunt er bijvoorbeeld wel een frikandel eten; gemaakt van kip, zoete aardappel en havermout. En ze organiseren nog toffe feestjes ook.
Adres: Van Woustraat 34 en binnenkort ook op de Kinkerstraat. Stay tuned.

Reageer op artikel:
Manners Date: Stijn en Merel
Sluiten