Redactie
Redactie Advertorial in archief 19 jan 2018

Manners City Guide #5: ontdek 5 unieke plekken in Rio de Janeiro

Reizen is leven. De vrijheid, het avontuur, de ontmoetingen met inspirerende mensen en het ontdekken van unieke spots. Met dat laatste gaan wij je in Manners City Guide helpen. In elke editie vragen we een local om vijf favoriete en unieke plekken te delen. Plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Dit keer deelt Vanessa Mello haar hotspots in Rio de Janeiro. 

Vanessa (28) woont en werkt in het kleurrijke Rio de Janeiro. Als interieur designer heeft ze een kunstzinnige neus voor de bijzondere plekken die deze wereldstad rijk is. Haar voorliefde ligt in de kunst, architectuur en lifestyle en in het verleden heeft ze regelmatig samengewerkt met verscheidene Braziliaanse merken. Haar eigen creaties deelt ze op haar succesvolle blog Cambaleando en op haar Instagram.

Al sinds 1850 maakt American Express bijzondere ervaringen mogelijk voor mensen die meer uit het leven willen halen; van unieke privileges bij hotels tot presales en exclusief gereserveerde tickets voor concerten. Daarnaast kun je altijd rekenen op een excellente service waar ter wereld je ook bent, zodat jij onbezorgd op reis kunt gaan. Zo krijg jij toegang tot een rijker leven, waarin het mooiste bezit bijzondere ervaringen zijn.

1. Plage Café

“Wie van een goed ontbijt wil genieten, kan terecht bij Plage Café dat zich bevindt in het Parque Lage; een prachtige tuin in Europees romantische stijl ontworpen in 1840 door de Engelse landschap architect John Tyndale. Het charmante café vind je in de binnenplaats van het centrale paleis. Wellicht komt dit beeld je wel bekend voor – dit is inderdaad de plek waar de videoclip Beautiful van Snoop Dogg ft. Pharrel Wiliams is opgenomen. Plage Café is echt een  ‘hidden gem’ en de perfecte locatie om de dag mee te beginnen. Erg populair overigens zijn de eggs benedict en de sandwich pulled pork met spicy shredded pineapple.”

2. Mureta da Urca

“Als ontmoetingsplek voor jonge mensen in Rio en toeristen vanuit heel de wereld is Mureta da Urca een beroemde plek in de stad geworden waar je kunt genieten van koud bier en een van de mooiste uitzichten over de metropool. Vrienden komen hier samen om bij te praten, van de snacks te genieten die je bij verschillende barretjes kunt kopen en uiteraard om een glimp op te vangen van het uitzicht over Guanabara Bay. Pro-tip: Bar Urca biedt het beste uitzicht.”

3. T.T. Burger

“T.T. Burger is dé hamburger spot in Rio. De plek staat bekend om de guava ketchup die de traditionele ketchup vervangt én om het zoete-aardappelbrood, dat geproduceerd wordt door een sociaal project in de wijk Complexo do Alemão, een van de favelas in Noord Rio. Los van de heerlijke hamburgers staat T.T. Burger dan ook bekend om het feit dat ze zich mengen in veel sociale projecten in de stad.”

Benieuwd naar andere steden uit deze rubriek? Klik hier om unieke locaties in New York, Kaapstad, Parijs en Amsterdam te ontdekken.

4. Dona Coisa Lá Em Cima

“Dona Coisa Lá Em Cima zit op de tweede verdieping van de Dona Coisa-winkel, maar je kunt de zaak ook onafhankelijk binnenwandelen. Dona Coisa Lá Em Cima is karakteristiek en artistiek, hier kun je genieten van de betere koffies in Rio, maar ook Braziliaans design, papierwaren en handige spullen voor thuis op de kop tikken. Het concept is gebaseerd op het aanbod van enkel lokaal geproduceerde producten en dus ook de perfecte aangelegenheid om authentieke en originele souvenirs te scoren”.

5. Sobe

“Deze bar vind je op de rooftop van een oude woning en biedt prachtig uitzicht over het beeld van Cristo Redentor en de bomen van Jardim Botânico. De sfeerverlichting transformeert deze omgeving tot een unieke plek in Rio. De dranken zijn een absolute must, evenals de rest van de menukaart. Aanrader: de burger in combinatie met gefrituurde aardappelen.”

Met een kaart van American Express kun je jouw reis naar Rio de Janeiro nog unieker maken, dankzij de voordelen die de Flying Blue – American Express Card biedt. 

In samenwerking met American Express

Reageer op artikel:
Manners City Guide #5: ontdek 5 unieke plekken in Rio de Janeiro
Sluiten