Redactie
Redactie Advertorial in archief 10 jan 2018

Manners City Guide #3: ontdek 5 unieke plekken in Parijs

Reizen is leven. De vrijheid, het avontuur, de ontmoetingen met inspirerende mensen en het ontdekken van unieke spots. Met dat laatste gaan wij je in Manners City Guide helpen. In elke editie vragen we een local om vijf favoriete en unieke plekken te delen. Plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Dit keer deelt Alessandro de Nicola zijn hotspots in Parijs. 

Alessandro werkt als freelance fotograaf in Parijs. Zoals je verwacht van een fotograaf heeft de geboren Italiaan een nieuwsgierige geest, met een sterke voorkeur voor koffie, lange wandelingen, reizen en boeken. Alessandro deelt zijn prachtige foto’s van Parijs vrijwel dagelijks op Instagram.

Al sinds 1850 maakt American Express bijzondere ervaringen mogelijk voor mensen die meer uit het leven willen halen; van unieke privileges bij hotels tot presales en exclusief gereserveerde tickets voor concerten. Daarnaast kun je altijd rekenen op een excellente service waar ter wereld je ook bent, zodat jij onbezorgd op reis kunt gaan. Zo krijg jij toegang tot een rijker leven, waarin het mooiste bezit bijzondere ervaringen zijn.

Hotel Particulier Montmartre

“Zoals je wellicht zult weten is Montmartre een van de meest inspirerende plekken in Parijs. Dit hotel ligt in het hart van dit charismatische, rustige en leefbare gebied en is aan de binnenkant overladen met luxe en charme. Elk detail is zorgvuldig gekozen, waardoor alle delen van het gebouw het bezoeken waard zijn. Hier kun je in alle rust genieten van een typische Franse tuin of plaatsnemen in een klassieke doch warme bar, waar de betere dranken de standaard zijn. Mocht je niet overtuigd zijn, dan doet chef Thibaut Spiwack dat wellicht met de gerechten uit zijn – hoe kan het ook anders – Franse keuken. Geloof mij: er is geen betere plek om van het fantastische Butte de Montmartre te genieten.”

Mad Market

“Beeld je een grote vlooienmarkt in waar lokaal vakmanschap gesteund wordt en duurzame producten hand in hand gaan met lokale producten. Gelukt? Goed, laat mij je meenemen naar een oude papierfabriek uit de jaren ’50 die in 2002 is opgebouwd tot de Mad Market. Welkom! Hier vind je naast lokale producten ook wijnen, eten en muziek vanuit heel de wereld. De Mad Market is een echte niche: een klein en ongewoon dorp waar je een fantastische tijd kunt hebben.”

Merci

“Als je Parijs bezoekt, mag je deze plek niet missen. Merci biedt alles waar je naar zoekt: een classy herenzaak, goed eten en duizenden boeken. Beschouw het als een warenhuis, zonder de massale benadering en mét de nodige creatieve input. Denk aan stijlvolle mode, interieur-items die niet misstaan in een Manners-waardig interieur en allerlei hebbedingen die je niet per se nodig hebt. Daarnaast kun je bij Merci genieten van een ‘damn fine cup of coffee’ , dus stap zeker even naar binnen zodra je over de Boulevard Beaumarchais wandelt”

Benieuwd naar andere steden uit deze rubriek? Klik hier om unieke locaties in New York en Kaapstad te ontdekken.

Nolinski

“Nolinski Paris is een zeer charmant en elegant Luxury Hotel in een aangename omgeving. Ook hier maken de details het verschil. Alles is spectaculair: van het interieur tot het overheerlijke eten en van de kamers tot het uitzicht. Een verblijf in Nolinski is een lust voor het oog en je ziel. Van interieur-liefhebbers tot foodies: hier vind je pracht en luxe, zoals je dat verwacht in de meest verfijnde stad van Frankrijk. Oftewel: een bijzonder goede manier om je vakantie te vieren in La Ville Lumière.”

Shakespeare and Company

“Ernest Hemingway zei ooit: ‘Er is geen vriend zo loyaal als een boek’. Ik denk dat dit heilige woorden zijn, vooral als je het gebied rond de Notre Dame ontdekt en daar een winkel vindt genaamd Shakespeare and Company. Dit is typisch zo’n plek die je per ongeluk tegen hoopt te komen in de krochten van Parijs. Knus, vol en overladen met culturele hoogtepunten. Wil je het leven van Parijzenaren voor even ervaren? Trek je dan voor een uurtje terug tussen de boeken en geniet van een heerlijke thee en taarten. Het is een iconische plek voor zowel locals en toeristen. Zeer de moeite waard!”

Met een kaart van American Express kun je jouw reis naar Parijs nog unieker maken, dankzij de voordelen die de Flying Blue – American Express Card biedt. 

In samenwerking met American Express

Reageer op artikel:
Manners City Guide #3: ontdek 5 unieke plekken in Parijs
Sluiten