Mannenweekend: met de Jeep Compass op avontuur in de Belgische Ardennen

Als man moet je soms even terug naar de natuur. Gewoon samen met vrienden op avontuur en even niet bezig zijn met de zorgen van het dagelijkse leven. Lekker eten, mooie whisky, goede gesprekken en toffe activiteiten. Dat is dichterbij dan je denkt, want vanuit Nederland sta je zo middenin de Belgische Ardennen. Zeker als je, zoals wij hebben gedaan, die tocht maakt in de Jeep Compass.

Mocht je het niet weten: de Ardennen is een bosrijk middelgebergte dat grotendeels in het oosten van België ligt. Je vindt hier prachtige groene heuvels, rustige dorpjes, woeste rivieren en nog veel meer natuurschoon. Dit maakt de Ardennen het ideale gebied om terug te keren naar de natuur. Daarvoor kun je een huisje boeken in een park of een plekje op de camping, maar er zijn ook andere opties.

In stijl de Ardennen verkennen

Zo kozen wij voor een particulier huisje. Er zijn namelijk veel Belgen die hun vakantiewoning verhuren. Deze zijn vaak wat lastiger te vinden, maar het is de zoektocht absoluut waard. Bij dit soort huisjes zit je niet op een park en heb je dus ook geen buren om rekening mee te houden. Tot in de kleine uurtjes buiten bij het kampvuur whisky drinken, sigaren roken en sterke verhalen vertellen, zonder je zorgen te hoeven maken over de buren. Perfect.

Om daar te komen heb je natuurlijk wel passend vervoer nodig. Een auto die niet alleen ruim en comfortabel is, maar ook krachtig en zijn mannetje staat als het terrein ruig wordt. Dan kom je als moderne man al snel uit bij de Jeep Compass. Een 4×4 SUV, maar dan wel een hele stijlvolle. Dat is vooral te danken aan de opvallende grille gecombineerd met vloeiende lijnen. Een auto die kracht uitstraalt zonder patserig te zijn.

Actie en ontspanning

Met krachtige looks alleen kom je er niet in de natuur. Je hebt ook daadwerkelijk power nodig om het zware terrein te overwinnen. Ook dat zit wel goed, want de Jeep Compass waar wij mee op pad gingen, is uitgerust met een 2.0 liter turbodiesel motor die 140 pk produceert. Deze is gekoppeld aan een 4×4 aandrijving zodat je optimaal kunt profiteren van het aanwezige vermogen en koppel. Met een draai aan de knop kun je zelfs aangeven op welke ondergrond je rijdt zodat je nooit vast komt te zitten.

Dat is wel zo handig in de Ardennen, want je weet nooit wat op je pad komt. Het avontuur ligt achter iedere bocht op de loer. Het is dan ook echt de moeite waard om een activiteit te plannen. Dat kan zo simpel zijn als een mooi hike of zo extreem als raften en ziplinen. Of je nu een beginnende avonturier bent of een doorgewinterde survival expert, er is altijd wel een toffe activiteit die bij jou en je vrienden past. Zijn jullie nogal competitief ingesteld? Ga dan racen op een quad of neem elkaar onder vuur tijdens een potje paintball. Het kan allemaal.

De beste Belgische bieren

Zo’n activiteit kan behoorlijk vermoeiend zijn en na afloop wil je dan ook zo ontspannen mogelijk terug naar je verblijfsplek voor een welverdiende goudgele graansmoothie. Nou, dan heb je in de Jeep Compass niets te klagen. Deze SUV is namelijk niet alleen ruim, maar ook comfortabel en voorzien van een ruim assortiment aan luxe. Van stoelverwarming tot een audiosysteem van Beats, het is allemaal mogelijk.

Daarnaast ligt hij lekker op de weg en kun je ontspannen terugkeren van het avontuur. Houd je ogen wel goed open, want in de Ardennen kun je verschillende bierbrouwerijen vinden. De bekendste is natuurlijk La Chouffe, maar ook als je liefhebber bent van mooie trappistbieren, kun je hier meer dan uitstekend aan je trekken komen. Vergeet dus niet om een bob aan te wijzen.

De Jeep Compass

De Ardennen heeft dus alles wat je maar kunt wensen voor een fantastisch mannenweekend. Zeker als je erheen mag in een Jeep Compass. Deze SUV heeft alles wat je maar nodig hebt. Een hoge zit, veel ruimte, comfort, luxe en bovenal de vereisten die nodig zijn om ook onder zware omstandigheden vooruit te komen. Dit maakt de Jeep Compass een hele interessante optie in het SUV slagveld. Er zijn er namelijk niet veel die sportiviteit en comfort zo goed samen laten gaan met een echt off-road karakter.

Wil je meer weten over de Jeep Compass? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Mannenweekend: met de Jeep Compass op avontuur in de Belgische Ardennen
Sluiten