Netflix aanrader: de bizarre serie ‘Maniac’ (en wij spraken met hoofdrolspeler Emma Stone)

Onlangs deelde we de veelbelovende trailer van Maniac, een nieuwe Netflix original met hoofdrollen voor Jonah Hill en Emma Stone. Nu hebben we nog beter nieuws. Niet alleen is vanaf vrijdag de gehele serie op Netflix te bekijken, we kregen ook de kans om te spreken met enkele betrokkenen. Waaronder regisseur Cary Fukunaga, acteur Justin Theroux en natuurlijk Emma Stone!

Justin Theroux en Emma Stone over Maniac op Netflix

In de show kruipen de personages van jou en Jonah steeds weer in de huid van andere mensen om zo zichzelf beter te leren kennen. Is dit ook hetgeen wat acteurs eigenlijk doen?

Emma: Goede vraag! Als ik voor mezelf spreek, dan zit daar zeker een kern van waarheid in. Het acteren heeft mij namelijk veel zelfinzicht gegeven.

Heeft het acteren je ook veel kunnen helpen met je eigen mentale problemen?

Emma: Als kind was het inderdaad een geweldige uitlaatklep. Het zorgde ervoor dat ik bepaalde gevoelens een plekje kon geven.

Jodie Foster vergeleek het zijn van een beroemde actrice met continue het gevoel hebben dat je in een soort trip zit – iedereen lacht naar je, is onder de indruk van je en wil bij je in de buurt zijn. Het is hierdoor makkelijk om de realiteit kwijt te raken. Hoe zien jullie dat?

Emma: Haha, ik hoop toch niet dat dit bij mij ook het geval is. Justin, denk je echt dat ik mezelf ben kwijtgeraakt?

Justin: Nee hoor.

Emma: Aww, wat lief dat je dat zegt! Hoe zit dat eigenlijk bij jou?

Justin: Ik denk dat het ook als beroemdheid belangrijk is dat je nog steeds regelmatig het woord ”nee” hoort. Als altijd iedere deur zomaar voor je open gaat, krijg je al snel last van een grootheidswaan. Ieder mens heeft enige vorm van tegenslag nodig om nuchter en realistisch te blijven.

MANIAC Trailer (2018) Netflix

Official Maniac TV series Trailer 2018 | Subscribe ➤ http://abo.yt/kc | Jonah Hill Show Trailer | Release: 21 Sep 2018 | More https://KinoCheck.de/serie/7c8/maniac-2018 A darkly comedic series revolving around the fantasy worlds of two patients in a mental institute. Based on the 2014 Norwegian series of the same name.

Wat was voor jullie de reden om aan dit project mee te doen?

Emma: De regie lag bij Cary Fukunaga en ik was altijd al fan van zijn projecten, dus wilde graag met hem werken. Daarnaast hoorde ik dat mijn goede vriend Jonah Hill meedeed, wat het nog interessanter maakte.

Justin, wat dacht je toen je de foute seksscène in het script las?

Het was erg opwindend! Nee, ik vond het ergens wel grappig. Het was natuurlijk een beetje raar, maar wel een leuke binnenkomer voor mijn personage.

De serie balanceert continue tussen drama en komedie. Hoe gingen jullie daar mee om? Wist je per scene welke toon je als acteur moest zetten?

Emma: Dit was inderdaad ingewikkeld, maar gelukkig hielpen Cary en Patrick ons hierbij. De scenes waren soms erg absurd, maar daarin lag ook de uitdaging. Het voelde alsof we echt met iets unieks bezig waren en ik ben trots daar deel van uit gemaakt te hebben.

Denken jullie dat Maniac zal bijdragen aan de acceptatie van psychische problemen in onze samenleving?

Justin: Gezien het feit dat psychische klachten centraal staan zal de serie ongetwijfeld bijdragen aan het meer bespreekbaar maken van deze zaken. Toch is het zeker niet de ”ultieme show” over dit onderwerp. Het gedoe rondom mentale stoornissen is slechts een element, de serie gaat bijvoorbeeld ook over pijn en verlies. En pijn is pijn, of het nou vanuit een psychische stoornis komt of niet.

Maniac Manners.nl Netflix

Cary Fukunaga en Patrick Sommerville over Maniac op Netflix

Naast Justin Theroux en Emma Stone hebben we ook kunnen spreken met Cary Fukunaga (regisseur, bekend van True Detective) en producent Patrick Sommerville, die beide ook aan het script hebben gewerkt.

De setting in de serie voelt zowel retro als futuristisch aan, kunnen jullie daar meer over vertellen?

Cary: Dat is eigenlijk tot stand gekomen door onze productie designer. Ik kreeg in eerste instantie een script van Patrick te lezen over een alternatief presidentschap en een surrealistische wereld. Dat leek me wel interessant,

Kunnen jullie wat meer vertellen over hoe de cast tot stand is gekomen? Met name Emma, Jonah en Justin?

Cary: De eerste die ik erover sprak was Emma en diezelfde nacht heb ik ook met Jonah gebeld. Niet alleen is hij een goede vriend van me, Emma gaf ook aan weer eens met hem te willen samenwerken. Ze hebben namelijk destijds samen in Superbad gezeten. Dus ik belde hem om te vertellen dat we eigenlijk nog geen flauw idee hadden wat we wilde maken, maar het wel allemaal samen zouden doen en het zeker gezellig ging worden. Hij zei ja en al snel volgde de rest van de cast.

Als er in het echt ook een pil was die alle pijn kon genezen, zou je geïnteresseerd zijn?

Cary: Nadat ik de serie heb gezien niet meer, haha.

Patrick: Ik zou oppassen voor mensen die je pillen proberen aan te smeren!

Cary: De vraag blijft eigenlijk, wat is normaal? Wanneer ben je gek? En als je het bent, kun je er überhaupt wel van genezen?

Patrick: Het is trouwens wel belangrijk om te vermelden dat de serie absoluut niet bedoeld is als een soort van aanval op de farmaceutische industrie. Medicijnen kunnen een goede ondersteuning zijn en redden regelmatig mensenlevens. Wel is onrealistisch om te verwachten dat, zoals in de serie, het slikken van een paar pilletjes ineens alles zal oplossen. Een behandeling zal in de praktijk nooit zo makkelijk kunnen zijn, alles heeft tijd nodig.

Vanwaar de beslissing om het personage van Annie toe te voegen? Ze zat namelijk niet in de Noorse versie van de serie.

Patrick: Ja, maar we hadden de kans om Emma Stone een rol te geven, dus wat denk je zelf?

Gary: Er is vrijwel niks overgenomen van originele serie, eigenlijk alleen het concept. Dus vandaar al die nieuwe dingen.

Hoe was de sfeer op de set? Hebben jullie nog specifieke dingen meegemaakt?

Cary: We kwamen erachter dat Emma echt een hekel had aan het fantasy-genre. Ze had zelfs nog nooit Lord of The Rings gezien. Voordat we begonnen verzocht ze ons om haar alsjeblieft geen fantasy dingen te laten doen.

Aangezien de personages uit Maniac in vele droomwerelden terechtkomen, is het niet ondenkbaar dat Emma toch in een fantasy-setting terecht zal komen. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt? Alle afleveringen staan sinds vrijdag op Netflix, dus je kunt het zelf gaan ontdekken.

Reageer op artikel:
Netflix aanrader: de bizarre serie ‘Maniac’ (en wij spraken met hoofdrolspeler Emma Stone)
Sluiten