Review: Nicolas Cage op moordtocht in brute, maar kunstzinnige wraakfilm

Met recente titels als Revenge, Brawl in Cell Block 99 en Peppermint lijkt de wraakfilm weer helemaal hip. Dat het beruchte subgenre meer is dan alleen maar wild in het rond schieten bewijst Mandy, een kunstzinnige mix van actie, horror en thriller welke binnenkort uitkomt.

Je hebt van die acteurs waarover de meningen erg sterk verdeeld zijn. De één kan hem of haar niet uitstaan, de ander is juist groot fan. Denk bijvoorbeeld maar aan Melissa McCarthy. Iemand waarvoor hetzelfde lijkt te gelden is Nicolas Cage. Alhoewel de man sterk gewaardeerd wordt voor zijn bijdrage aan meerdere topfilms zijn er ook veel mensen die hem maar niks vinden. Hoe dan ook, in Mandy zien we een hele andere kant van hem.

Nicolas Cage op moordlustige wraaktour

Cage vertolkt in deze film namelijk een man genaamd Red, die samen met zijn geliefde Mandy in de bossen woont. De rust wordt echter verstoord als Mandy in het vizier komt van enkele gestoorde sekteleden. Eén van hen ziet namelijk iets speciaals in haar, waardoor ze besluiten om het stel te ontvoeren. Met als gevolg dat Red moet toekijken hoe deze extremisten Mandy levend in brand steken. Hijzelf wordt achtergelaten en weet te ontkomen. Als hij eenmaal weer op vrije voeten is, wil hij maar één ding: wraak!

Zoals je kunt lezen is Mandy een wraakfilm en niet bepaald een softe. Het bloed vloeit rijkelijk, dus bereid je maar voor op enkele gruwelijke scenes. Toch is de film meer dan alleen maar bruut geweld. De visuele stijl is bijvoorbeeld zeer apart, maar wel erg mooi. Het feit dat dit gecombineerd wordt met een prachtige soundtrack maakt dat sommige critici de film beschrijven als een ware LSD-trip.

Mandy in de bioscoop

Mandy is zeer aparte film, maar daardoor juist de moeite waard. Mocht je alle oppervlakkige spektakel films even beu zijn dan raden we je aan om deze titel zeker een kans geven. Heb je liever wat luchtigs, dan is een andere film wellicht beter. Mandy draait vanaf 14 september in de bioscoop, maar is niet overal te zien. Het kan dus zijn dat je op zoek moet naar een filmhuisbioscoop, maar die moeite is de film zeker waard.

Reageer op artikel:
Review: Nicolas Cage op moordtocht in brute, maar kunstzinnige wraakfilm
Sluiten