Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 dec 2020

Mandalorian-fans spotten Office Space-referentie en gaan los op Twitter

In de laatste aflevering van The Mandalorian zag je wat minder Baby Yoda (tegenwoordig ook bekend als Grogu). Dus waren ‘TPS Reports’, een referentie naar de film Office Space, het onderwerp van gesprek.

Dit artikel kan spoilers bevatten!!! We raden je aan het pas te lezen nadat je Chapter 15 (aflevering 7 van seizoen 2) van The Mandalorian hebt gezien.

In de betreffende aflevering ruilt Din Djarin (Mando) zijn pantser en helm van beskar in voor een uniform van een imperial. Doel: op de planeet Morak binnendringen bij een keizerlijke raffinaderij om de coördinaten te vinden van het schip van Moff Gideon, waar Baby Yoda gevangen zit. Maar daarvoor is wel iemand nodig die de protocollen van het Keizerrijk kent. Dus wordt Migs Mayfeld, gespeeld door Bill Burr, uit een werkkamp voor gevangenen teruggehaald.

Office Space in The Mandalorian

Samen met Migs Mayfeld weet Mando binnen te dringen in het keizerlijke fort. Maar als hij zijn imperial-helm af moet zetten voor gezichtsherkenning, wordt hij opgemerkt door officieer Valin Hess. In een poging Hess af te leiden, spreekt Migs Mayfeld Hess hem aan in keizerlijk vakjargon. Het dreunt wat TK-nummers op, begint over het opladen van de stroomspoelen en zegt dat er nog wat ‘TPS Reports’ ingevuld moeten worden. Hé, waar hebben we dat soort rapporten eerder gehoord?

Ook al is er direct een serieuze Wookiepedia-pagina aangemaakt over de ‘TPS Reports’, de meeste fans van The Mandalorian zijn overtuigd van een easter egg die refereert naar Office Space.

TPS Reports

In de komische kantoorfilm uit 1999, gemaakt door Beavis and Butt-head-bedenker Mike Judge, hebben ‘TPS Reports’ gezorgd voor een van de meest iconische scènes. Judge vertelde in een interview ooit dat de afkorting stond voor Test Program Sets, Testing Procedure Specification of een andere term zonder duidelijke betekenis. De scène is uitgemond in een meme en staat symbool voor het belangrijk maken van onbelangrijke zaken. Niet voor niets belandde de afkorting in het dagelijkse kantoorjargon als Totally Pointless S**t. Een overzicht van de reacties van de immer scherpe Mandalorian-fans.

Chapter 15 van The Mandalorian was de aflevering waarin Pedro Pascal, je zou bijna vergeten dat hij Din Djarin speelt, het langst was te zien zonder helm. Komend weekend volgt de finale het tweede seizoen, en weten we meer over het lot van Baby Yoda aka Grogu.

🎬 Check ook: Disney onthult 10 (!) nieuwe Star Wars-series en films

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mandalorian-fans spotten Office Space-referentie en gaan los op Twitter
Sluiten