The Mandalorian krijgt spin-off met iconisch Star Wars-personage

De eerste aflevering van The Mandalorian seizoen twee maakte indruk. Jon Favreau en Dave Filoni hebben duidelijk van Disney een groter budget gekregen. De CGI-shots waren film-waardig. Als kers op de taart eindigde de aflevering ook nog eens met de terugkeer van een iconisch personage: Boba Fett.

De bounty hunter speelde eigenlijk een kleine rol in de originele filmtrilogie, maar is altijd al zeer populair geweest bij de fans. Het iconische personage heeft een disproportioneel grote rol gespeeld in talloze boeken, games en comics.

Boba Fett krijgt eigen miniserie

Maar goed, in de film-canon was het personage nou eenmaal dood. Althans, dat dachten we. Het einde van de eerste aflevering van The Mandalorian seizoen twee is vrij duidelijk. Ja, het zou een kloon kunnen zijn, maar die kans is klein.

The Mandalorian Boba Fett
Boba Fett is terug (Bron: Lucasfilm)

Aflevering twee bracht ons helaas niet meer antwoorden, maar toch hoeven fans niet te treuren. Volgens het gereputeerde Hollywood-magazine Deadline krijgt Boba Fett namelijk zijn eigen miniserie op Disney+. Dan hebben we het dus niet over vage anonieme bronnen op Twitter: Deadline is een journalistieke publicatie die er zelden naast zit.

The Mandalorian seizoen 3

En daar blijft het niet bij. De live-action serie begint namelijk al deze week met filmen. Daarnaast is Lucasfilm druk bezig met de voorbereidingen van het derde seizoen van The Mandalorian. De productie daarvan gaat ook ergens later dit jaar van start.

Daarnaast weet dezelfde journalist te melden dat de actrice Sophie Thatcher een rol gaat spelen in een van de twee series. Welke van de twee, blijft voorlopig nog een vraagteken. Afgelopen februari hintte de toenmalige Disney-CEO Bob Iger al naar verschillende spin-offs voor The Mandalorian, waarbij The Mandalorian de hoofdserie blijft en verschillende personages hun eigen miniserie krijgen.

Elke week Star Wars

Het lijkt er dus sterk op dat Boba Fett als eerste die behandeling gaat krijgen. Sterker nog, andere bronnen melden zelfs dat die Star Wars-serie mogelijk nog voor The Mandalorian seizoen drie naar Disney+ komt. Dat is uiteindelijk het doel van Disney en de droom van fans: een continu doorlopende stroom aan Star Wars-series, zodat er elk weekend weer een hoogwaardig stukje Star Wars-televisie voor je klaar staat.

Als de streamingdienst daarbij constant het niveau van The Mandalorian kan aantikken, dan zijn wij zeker van de partij! Nog even geduld hebben dus.

😱Check ook: The Mandalorian: hoe zien Tusken Raiders eruit onder hun masker?

Deadline

Reageer op artikel:
The Mandalorian krijgt spin-off met iconisch Star Wars-personage
Sluiten