Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Kleding 26 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Manchester City op Twitter met de grond gelijk gemaakt na modeflater

Als professioneel voetballer krijg je goed betaald om op het veld je kunsten te vertonen. Dat is het belangrijkste, maar vandaag de dag blijft het daar niet bij. Tegenwoordig zijn spelers op het hoogste niveau ook een soort wandelende reclamezuilen. Het hoort er dus bij dat je regelmatig in kleding van een sponsor moet lopen. In de meeste gevallen is dat een mooi maatpak, maar soms pakt het ook anders uit. Vraag dat maar aan Manchester City.

Vanavond staat de nummer twee van de Premier League in de Champions League tegenover Real Madrid. Manchester City begint dit tweeluik met een uitwedstrijd en vloog gisteren richting Spanje. Dat deden de spelers niet in hun eigen kloffie. Kevin de Bruyne, Raheem Sterling, Sergio Agüero en hun collega’s werden voor deze trip in het nieuw gestoken door sponsor DSquared2.

Samenwerking met modemerk

DSquared2 is een Canadees modebedrijf opgericht door de tweeling Dan en Dean Caten. Dit duo vertrok in 1991 naar Milaan en brak daar al snel door. Vooral hun strakke en lage jeans vielen goed in de smaak. De broeken van Dan en Dean zijn zeker niet voor iedereen, maar de zaken gaan er niet minder om. Tegenwoordig zijn ze onderdeel van Diesel en verkopen ze naast broeken en andere kleding ook schoenen, luchtjes en meer.

De samenwerking tussen Manchester City en DSquared was de afgelopen jaren een succes, maar dinsdag was daar dan toch de eerste misser. De nieuwe reiskleding van Manchester City werd namelijk niet al te best ontvangen. Het duurde niet lang voordat Twitter vol stond met tweets over de keuze om voor double denim te gaan. Hoewel sommigen het wel wat vinden, zijn de meesten niet bepaald te spreken over de kledingkeuze van Manchester City.

Twitter gaat los op double denim van Manchester City

Terecht?

De kritiek op de kleding van Manchester City komt blijkbaar aan, want het duurde niet lang voordat de club de foto’s zelf weer van hun Twitterpagina haalde. Gezien de kritiek is dat niet heel gek, maar is het terecht? Natuurlijk is double denim een risico, maar zo slecht staat het de spelers van Manchester City toch ook weer niet? Wat ons betreft had de club gewoon achter deze outfits moeten blijven staan.

Ben je het daarmee eens? Of vind je net als de meeste mensen op Twitter dat Manchester City hier echt geblunderd heeft? Laat het hieronder weten in de poll.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sportbible

Reageer op artikel:
Manchester City op Twitter met de grond gelijk gemaakt na modeflater
Sluiten