Korte tweet lijkt te bevestigen dat Khabib UFC-comeback gaat maken

Begin deze week reageerde Khabib Nurmagomedov voor het eerst op zijn vertrek uit de UFC. De regerend kampioen was stellig en leek niet open te staan voor een comeback. Een domper voor de fans, maar een paar dagen later was er weer hoop. De manager van Khabib kwam met een tweet waaruit blijkt dat een terugkeer nog niet van de baan is.

Khabib Nurmagomedov maakte direct na zijn overwinning op Justin Gaethje bekend dat hij stopt. Na het overlijden van zijn vader was de belangrijkste drijfveer om door te gaan verdwenen. Hij beloofde zijn moeder dat het het gevecht tegen Gaethje de laatste zou zijn. Met een kampioensriem in de hand en overmand door emoties nam de ongeslagen kampioen afscheid.

Manager van Khabib ‘bevestigt’ comeback

Een bijzonder moment om te stoppen. Khabib is regerend kampioen en met 29 overwinningen en geen enkele nederlaag nog steeds ongeslagen. De Rus is 32 jaar en zou zijn record nog verder kunnen uitbreiden. Khabib is al een grote naam, maar hij heeft het in zich om de grootste UFC-legende ooit te worden. Vandaar dat veel fans en kenners een comeback niet uitgesloten hebben.

Zij lijken nu gelijk te gaan krijgen. Ali Abdelaziz, de manager van Khabib, deelde namelijk een tweet die erop wijst dat zijn Russische cliënt minimaal nog één keer de octagon ingaat. Abdelaziz deel een zeer korte, maar krachtige tweet. Het enige wat hierin staat is 30-0. Hiermee bedoelt de man die ook Henry Cejudo en Kamara Usman begeleid de winst/verlies verhouding waar Khabib zo dichtbij is.

Volgens verschillende media bevestigt Abdelaziz hiermee dat Khabib in ieder geval nog één keer gaat vechten in de UFC. Naar verluid zou de Rus dit niet voor zichzelf doen, maar voor zijn vader. Het was Nurmagomedov senior’s droom dat zijn zoon bij 30-0 een punt zou zetten achter zijn carrière. Eerder reageerde UFC-baas Dana White ook al op dit verhaal. Hij verwacht dat er nog één gevecht met Khabib in de hoofdrol gaat komen.

UFC-legende als afsluiter

Ook de tegenstander lijkt al bekend. Nurmagomedov senior had zijn zoon graag nog een keer zien vechten tegen een andere UFC-legende. Wie dat is, lees je hier.

Lees ook: Nurmagomedov wisselde van wurggreep uit medelijden voor de ouders van Gaethje

Reageer op artikel:
Korte tweet lijkt te bevestigen dat Khabib UFC-comeback gaat maken
Sluiten