Netflix stuurt mailtje naar man die in één week 188 afleveringen van ‘The Office’ keek

Bingewatchen is voor velen de ultieme vorm van ontspanning. Languit op de bank verslind je de ene naar de andere aflevering van je favoriete serie. Heerlijk, maar pas wel op dat je niet te ver gaat. Bingen schijnt namelijk niet heel gezond te zijn. Gelukkig houdt Netflix je goed in de gaten.

Dat Netflix om de gezondheid van haar kijkers geeft, werd onlangs duidelijk. De streamingdienst stuurde namelijk een mailtje naar een man die wel heel extreem aan het bingewatchen was. Hij had namelijk in een week tijd 188 afleveringen van The Office gekeken. De man is blijkbaar een groot fan van de komedieserie met Steve Carell en besloot daarom om zijn vakantie te gebruiken om flink te gaan bingen.

Binge depressie

Iedere aflevering duurt zo’n twintig minuten. Dat betekent dat de man in zeven dagen tijd ruim 62 uur naar The Office heeft gekeken. Dit vonden ze bij Netflix wel heel extreem en besloten daarom een mailtje te sturen om te vragen of het wel goed met hem ging. De man stuurde terug dat hij deze week vakantie had genomen om even tot rust te komen, maar hij gaf ook toe dat hij in een depressie was beland. Netflix had dus goed aangevoeld dat dit extreme gedrag wel eens een minder leuke oorzaak kon hebben.

Netflix houdt je in de gaten

Volgens sommigen is dit inbreuk op de privacy van de binge-kijker, maar zo ziet hij het zelf niet. Op Reddit gaf de man aan dat hij het juist prettig vond, dat een medewerker van Netflix bezorgd was om zijn mentale gezondheid. Of hij inmiddels uit zijn depressie geklommen is dankzij The Office, is helaas niet bekend. Zoek jij toevallig nog een nieuwe serie om te bingwatchen? Klik dan hier om te zien welke series sinds vorige week op Netflix staan.

Reageer op artikel:
Netflix stuurt mailtje naar man die in één week 188 afleveringen van ‘The Office’ keek
Sluiten