Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 30 jul 2020

Man gearresteerd na aanschaf Lamborghini met COVID 19-geld

Over smaak valt niet te twisten, maar de eigenaar van een Lamborghini Huracan Evo benijden we toch altijd een beetje. Tenzij hij David T. Hines heet. De inwoner van Miami kocht de auto van COVID 19-geld, meldt Tampa Bay Times.

De man betaalde 318.497 dollar voor de Lamborghini Huracan Evo en is gearresteerd voor fraude.

Lamborghini Huracan van COVID 19-geld

Je vraagt je natuurlijk af wat COVID 19-geld precies is. Welnu, David T. Hines is eigenaar van vier verhuisbedrijven in Zuid-Florida. Verdeeld over drie leningen in het kader van het Payroll Protection Program (PPP) van de Small Business Administration (SBA) kreeg hij bijna 3,9 miljoen dollar te besteden.

Via de Bank of America had hij zeven PPS-leningen aangevraagd voor in totaal 13,5 miljoen dollar. Daarbij gebruikte hij het onder meer argument dat het geld zou worden gebruikt voor een maandelijkse loonlijst van 4 miljoen dollar voor 70 werknemers. De Lamborghini Huracan was niet in zijn beargumentatie meegenomen.

De Amerikaanse overheid leent net als in Nederland bedrijven geld om de door COVID-19 ontstane lasten van bedrijven te verlichten. Helaas voor David T. Hines valt de aanschaf van een 318.497 dollar kostende Lamborghini Huracan Evo niet onder de voorwaarden van de SBA.

Gearresteerd voor fraude na hit-and-run

Aanvankelijk leek de eigenaar van de verhuisbedrijven weg te komen met zijn nieuwe speeltje, totdat federale onderzoekers zijn Lamborghini Huracan Evo linkten aan een ongeluk waarbij de bestuurder doorreed. De bestuurder en eigenaar va de betreffende sportauto was inderdaad David T. Hines.

Na onderzoek bleken de maandelijkse uitgaven geen 4 miljoen, maar 200.000 dollar te zijn. De vermeende werknemers bestonden niet of verdienden een fractie van het opgegeven bedrag. Na de arrestatie voor fraude is er beslag gelegd op zijn Lamborghini Huracan Evo en het COVID 19-geld dat hij ten onrechte ontving. David T. Hines is vrijgelaten voor een borgsom van 100.00 dollar en zit nu met een GPS-monitor bij zijn moeder thuis te wachten op 14 oktober. Dan volgt er een uitspraak.

Offroad Lamborghini Huracan Sterrato

Mocht jij wél het geld hebben voor een Lambo? Pak het dan direct goed aan met deze offroad-versie van de Huracan.

Reageer op artikel:
Man gearresteerd na aanschaf Lamborghini met COVID 19-geld
Sluiten