A. de Jong
A. de Jong Media 29 jul 2019

Man Bijt Hond definitief terug op de Nederlandse televisie

Dit najaar schuift Man bijt hond weer aan bij Nederlandse tafels om de dag door te nemen. Het bekende tv-programma, dat een bijzonder kijkje geeft in ons alledaagse leven, komt opnieuw op de buis en wel op SBS6. Slimme zet van John de Mol en een zegen voor de Nederlandse televisie.

Feest! Man bijt hond terug op Nederlandse televisie

Man bijt hond brengt alledaags nieuws en laat zien wat Nederland bezighoudt. Door het kleine nieuws groot te maken en het grote nieuws klein te maken wordt Nederland met een knipoog in beeld gebracht. Vanaf de herfst 2019 kun je weer ouderwets genieten van bekende rubrieken, waaronder de ‘Babbelbox’ en ‘Hond aan tafel’. De heerlijke serie komt niet alleen terug op televisie, maar ook online. En wees gerust: alles onder begeleiding van de inmiddels iconische stem van Michael Abspoel.

Man Bijt Hond | Antje uit Enschede mist Hyves

Na negen jaar is de stekker uit Hyves getrokken. Voor Antje van Erkelens uit Enschede ligt dit niet zo makkelijk. Hyves is voor haar niet gewoon een website, maar haar hele sociale leven.

“We willen met SBS6 midden in de maatschappij staan en het Nederland van nu laten zien. Daar is Man bijt hond bij uitstek een geschikt tv-programma voor”, aldus Talpa-directeur Marco Louwerens in een statement. “Zeker ook buiten de Randstad, waar de media zich naar mijn mening nog te weinig op concentreren. Naast wat we natuurlijk al doen in Hart van Nederland, kunnen wij die verhalen nu ook via deze serie vertellen.”

19.30 uur op SBS6

Van oorsprong is Man bijt hond een Vlaams televisieprogramma. In 1999 ging de Nederlandse versie van start, waarna het 16 jaar lang te zien was. Een aantal personages, uit het programma werden zelfs landelijk bekend, waaronder Rapper Sjors. De nieuwe versie is vanaf 26 augustus dagelijks om om 19.30 uur te zien zijn op SBS6. Eerder werd al bekend dat LINGO terugkomt, ook op SBS6. Dit programma begint om 20.00 uur, na Man bijt hond dus.

🎬 Check ook: Netflix koopt nieuwe Nederlandse serie na succes Undercover

Reageer op artikel:
Man Bijt Hond definitief terug op de Nederlandse televisie
Sluiten