Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Gezondheid 21 sep 2018

Makkelijker afvallen: met de juiste mindset houd je het wél vol!

Je hoort het nog wel eens: “De uitdaging van afvallen zit voor het grootste gedeelte tussen de oren.” Zij die mentaal sterker zijn, houden het daadwerkelijk langer vol. Voorkom de ‘momentjes van zwakte’ en ram het volgende eerst in je kop:” Ik kan het wel, ik hoef niet te falen en ik weet waar ik het voor doe.” Heb je dan nog steeds moeite met afvallen? Laat ons je verder helpen.

We zijn geneigd om sneller op een artikel te klikken als het woord ‘makkelijk’ in de kop wordt verwerkt. Daarom zullen we ditmaal ook zorgen dat je na het bestuderen van dit artikel ook daadwerkelijk meer rust vindt in je dieet. De geestelijke overwinning is minstens zo belangrijk als kilo’s verliezen. Heb je bijvoorbeeld een dagje minder goed gepresteerd? Ban dan de negatieve gedachten en focus je op de winst. Ook wordt afvallen een stuk simpeler als je van tevoren een helder plan opstelt met een voedingsschema. Lees hier nu verder!

Weet wat je niet moet doen

Meten is weten, wegen is verliezen. Eén van de vele wijsheden die we over de jaren hebben verzameld; is dat je absoluut niet elke dag op de weegschaal moet gaan staan. Zo zijn er nog veel meer dingen die je absoluut niet moet doen, toch vergeten we sommige logische zaken op te volgen. We zijn nu eenmaal mensen en die maken fouten. Daarom is weten wat je niet moet doen net zo belangrijk als weten wat je wél moet doen. Lees hier alles over de valkuilen.

Stoppen is voor watjes

Het is ook ongekend belangrijk om te weten waarom de meesten hun dieet niet kunnen volhouden. Het is makkelijk om in oude gebreken te vervallen. Je kent deze gewoonten nu eenmaal van jezelf en je weet dat die situaties vertrouwd en bekend zijn. Een dieet zien als een straf is daarom ook een grote dealbreaker. Verstandiger is om je dieet te behandelen als een toffe uitdaging. Dit is slechts één van de redenen, misschien is je vriendin wel de grootste reden waarom het niet lukt. Kan dat? Ja joh, lees hier verder.

Sport is heilig

Mannen met een topfit lichaam houden zich aan een strak voedingsschema. Voor hen is eten mentaal net zo uitdagend als bakken ijzer verschuiven in de sportschool. We claimen niet dat je hier direct op over moet gaan, maar je kan er wel wat van leren. De mannen die veel sporten gaan efficiënter om met eten. Je hebt veel eiwit en vet nodig als je spiermassa wil opbouwen en moet je meer voeding binnenkrijgen dan je lichaam verbruikt om geen spiermassa te verliezen. Je dieet staat dus centraal. Bovendien, wist je dat je er van sporten gezond is en je super goed van uit gaat zien? Flauw, Lees hier verder.

Easy does it

Maak het niet moeilijker dan het is, diëten kan namelijk gewoon hartstikke k*t zijn. Je doet jezelf in sommige geneugten van het leven tekort en dan merk je dat een dag ineens een stuk langer aanvoelt. Als je dan toch van je geloof afstapt en faalt, ben je jezelf weer (onnodig) aan ‘t opfokken. Dat moet je natuurlijk altijd zien te voorkomen. Daarom kunnen kleine aanpassingen een dieet een stuk dragelijker maken. Geef jezelf fancy en gezonde alternatieven voor dat bakkie chips die je beter kunt laten staan. Ook is het heel belangrijk dat je weet dat ‘dat’ bakkie chips ook gewoon gegeten kan worden als beloning. Lees hier verder.

Nog meer inspiratie voor het afvallen

Soms kun je vast zitten in je eigen gebruiken en gebreken. Wij kunnen je dan nog net zo vaak vertellen hoe je het moet doen, maar het mag vaak niet baten. Bovendien, hoe groot is de kans dat de vent die dit artikel heeft getypt zelf geen enorme pens heeft. Nee, soms zijn de succesverhalen van andere net even die extra schop onder je kont die je nodig hebt. Lees hier verder!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makkelijker afvallen: met de juiste mindset houd je het wél vol!
Sluiten